ULAZAK U POSTULATURU

706

Na blagdan svetoga Gašpara Del Bufalo, u petak, 21. listopada 2022. u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu započele su postulaturu, prvi stupanj redovničke formacije, kandidatice Antonija Radosoljić, Mirjana Solomun i Tereza Marelić.

Prigodni obred ulaska u postulaturu slavljen je tijekom molitve Večernje časoslova u zajednici sestara i pripravnica koje u istoj i žive. Sestra Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, u svojem obraćanju zajednici posvjestila je kako svaka osoba ima svoje poslanje kao što je imao i sveti Gašpar. Pripravnicama za ulazak u postulaturu je snažno naglasila koliko je sveti Gašpar bio revni i gorljivi apostol koji se nije štedio ni trenutka i iako je prošao kroz mnoge patnje i boli, kroz mnoga razbojništva i sam bio zatočen, nije odustao, već je dosljedno slijedio Onoga koji mu je život i podario.

Shvaćajući vrijednost svakog čovjeka za kojega je Isus prolio svoju Krv, sveti Gašpar je gorio od želje da Kristu privede sve one ljude koji su zbog grijeha bili daleko. Gašpar nam je pokazao s koliko spasiteljske snage može biti puna duša i kako može biti dalekosežno djelovanje čovjeka koji doista ljubi Boga i samo Boga, iznad svih stvari. Tim riječima sestra je potakla sve nazočne, a na osobit način Antoniju, Mirjanu i Terezu na početku njihova formativnog puta za redovnički život, te im nakon osobnog pristanka predala Časoslov koji će sada redovito moliti u zajednicama gdje budu živjele i vršile svoje poslanje.

Sestra je zahvalila i odgojiteljici sestri Ivani Husnjak na praćenju kandidatica tijekom prethodne godine te potakla u daljnjem usmjeravanju i praćenju postulantica u njihovom duhovnom i ljudskom rastu.

Ovom lijepom i radosnom događaju nazočile su sestre zajednice u Ivanečkom Vrhovcu, kao i sestre iz drugih zajednica, ali i brojne Klanjateljice iz gotovo svih zajednica naše Regije i šire posredstvom platforme Meet čineći tako zajedništvo stvarne i virtualne prisutnosti.

Nakon molitvenog slavlja i duhove okrjepe, slijedilo je radosno zajedništvo uz tjelesnu okrjepu u prostorima samostana.

Antoniji, Mirjani i Terezi čestitamo na odvažnosti koraka te ih pratimo molitvom i podrškom kroz njihov životni put kako bi poput svetog Gašpara, ali i svete Marije De Mattias, bile gorljive navjestiteljice Božjega djela, a sve po snazi Predragocjene Krvi Kristove.

Antonija Radosoljić
Ivanečki Vrhovec, 24. listopada 2022.

Prethodni članakSEMINAR ZA SKRB I PRATNJU STARIJIH SESTARA
Sljedeći članakULAZAK U POSTULATURU