Iz pisama sv. Marije De Mattias

U ovom izboru su odlomci iz pisama koja je Marija De Mattias upućivala sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove, za vrijeme svoga upravljanja Družbom od prvih godina osnutka (1834.) do smrti (1866.).

Broj u zagradama, na kraju odlomka, označava broj pisma u tiskanim svescima iz kojih su uzeti odlomci.

Zahvalne za blago koje posjedujemo u pismima Utemeljiteljice “otvaramo” ih i drugima za razmišljanje i poticaj.


Sjetite se da Vas je Bog pozvao u ovu svetu Družbu da se posvetite i da posvetite druge duše koje su stajale Krvi našeg Zaručnika Isusa raspetoga. (661)


Neka Isusova ljubav ispuni Vaše srce i uskoro Vas posveti. (542)


Bog neka vas blagoslovi… i sjedini u sjeni križa među rijekama božanske Krvi da privlačite duše u raj. To je naš poziv. Ohrabrite se! (537)


Budite radosna, moja draga kćeri! Isus nas ljubi! Njegova Majka je i naša draga Majka koja nas želi imati svete, te nam neće uskratiti potrebne pomoći. A hoćemo li se posvetiti? Da, ako to i mi želimo; a zato smo i postale Klanjateljice božanske Krvi, jer to želimo. Ohrabrite se, dakle, i ustrajte…. (397)


Naša je Družba potpuno Božje Djelo. On će se pobrinuti da ju dovede do kraja, na slavu svoje predragocjene Krvi. Mi se preporučimo njegovom milosrđu da nam pomogne svojom milošću i svojim svjetlom. (857)


Od srca služimo blagoslovljenom Bogu, i nastojmo objavljivati Isusa koji je raspet iz ljubavi prema nama; da ga svi zavole i da ga ne vrijeđaju. (426)


Budite radosna i veoma mirna. Uzdajmo se mnogo u Boga koji je tako dobar. (592)


Molimo jedna za drugu…Neizmjerno se radujem što se tu promiče pobožnost Krvi Isusa Krista i što je poznata u tom mjestu…Budite radosna i zadovoljna, predana u nježne ruke našeg dobrog Oca. (806)


Ne boj se, malo stado, Djelo je Božje, zato će nad mukama, nevoljama i nemirima, uvijek pobjeđivati Gospodin. (429)


Budite radosna, kćeri moja, i mirna u svemu. Djelo je Božje, u njegovim ste rukama. (650)


Isusova ljubav neka ispuni vaše srce i neka vas posveti. Često recite: Moj Isuse, ljubim te i želim te ljubiti zauvijek, ti si moja ljubav, ja sam sva tvoja, Isuse moj, ljubim te… (551)


Sve naše blago je Bog… Puno molimo. (692)