TKO SMO

Klanjateljice Krvi Kristove (ASC)

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb (ranije Provincije Zagreb) članice su internacionalne Družbe Klanjateljica Krvi Kristove (Adoratrices Sanguinis Christi), čija je službena kratica ASC.

Družba sestara Klanjateljica Krvi Kristove osnovana je 1834. godine u Acutu (Italija). Povijest Družbe započinje s njezinom utemeljiteljicom sv. Marijom De Mattias (1805. – 1866.). Prije dva stoljeća ona je krenula u veliku avanturu i ostvarivanje Božjeg djela proizašlog iz njezine duboke kontemplacije i uranjanja u otajstvo Krvi raspetoga Krista. Kontemplacija i klanjanje cijeni našeg spasenja ponijele su je tisućama duša – s nakanom da im pokaže vrijednost i moć te Krvi – dajući sve svoje snage u radu na promicanju dostojanstva osobe.

I danas isti zanos, karizmu i duhovnost žive i utjelovljuju po svom apostolatu Klanjateljice širom svijeta. I one do nogu Raspetog, poput svoje utemeljiteljice, upijaju ljubav i nadahnuće kako bi došle do najudaljenijih duša potrebnih žive Riječi i djelotvorne ljubavi. Odlaze svim ljudima, živeći jednostavan i gostoljubiv stil života, hodeći putovima pomirenja i solidarnosti. Ne idu same, uz osobni rizik i opasnost, nego kao obitelj, zajednica, u kojoj nalaze potporu i iskren dijalog, suradnju i međusobno poštivanje.

tkosmo-01

KONTINENTALNA PODRUČJA REGIJE DISTRIKTI OSNUTCI MISIJE
AFRIKA Tanzanija Guinea Bissau Mozambik
AZIJA Indija Koreja
Filipini
EUROPA Italija
Schaan
Zagreb
Wroclaw
Španjolska Albanija
Sibir
Australija
Bjelorusija
AMERIKE Brazil
SAD
Argentina Bolivija Guatemala

 

Družba Klanjateljica prisutna je na svim kontinentima. Organizirana je u kontinentalna područja, regije, distrikte, osnutke i misije. Generalna uprava Družbe nalazi se u Rimu.

Generalna kuća
Via Beata Maria De Mattias 10
00183 Roma – Italia
www.adoratrici-asc.org

 

Regija Zagreb zajedno s regijama Italija, Schaan i Wroclaw pripadaju Kontinentalnom području Europa.

Centar Regije Zagreb nalazi se u Regionalnoj kući u Zagrebu. Sestre Regije Zagreb žive i djeluju u trideset i jednoj zajednici na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i Australije.

Na ovim stranicama možete doznati nešto više o našoj karizmi i duhovnosti koja je duboko prožeta Krvi Kristovom, našoj utemeljiteljici i značajnim ASC likovima, povijesti koja je za nas uvijek važna i u koju se zagledavamo često kako bismo se ponovno vratile na naše izvore i otkrivale Božju Providnost koja vodi Družbu preko krhkih ljudskih osoba i događaja.

U linku NAŠE ZAJEDNICE možete vidjeti nešto od naših apostolata kojima danas nastojimo odgovoriti na primljeni dar ASC karizme.

Regionalna kuća Zagreb
Samostan sv. Josipa
Tuškanac 56
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4835 851; Fax: +385 (0)1 4834 281
asc-zg@zg.t-com.hr
www.klanjateljice.hr