SUSRET REGIONALNE UPRAVE S POGLAVARICAMA ZAJEDNICA

390

U subotu, 15. listopada 2022. u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove Novi Nazaret u Banjoj Luci održan je godišnji susret regionalne uprave s poglavaricama zajednica. Uz članice regionalne uprave na susretu su sudjelovale poglavarice iz petnaest zajednica koje djeluju u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Dvije poglavarice su bile spriječene radi bolesti.

Susret je započeo svetom misom u samostanskoj kapelici koju je predvodio fra Domagoj Šimić, gvardijan franjevačkog samostana i župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Petrićevcu u Banjoj Luci.

Sudionice su međusobno razgovarale o izazovima s kojima se susreću u svome poslanju vodstva zajednica te kako i gdje pronalaze snagu za svoje služenje.

Zatim je s. Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, održala predavanje na temu: Percepcija ranjivosti u našim zajednicama; načini osnaživanja i podrške u Krvi Kristovoj.

Na temelju vrednovanja ostvarivanja Smjernice 26. redovitog regionalnog sabora učinjenog na nedavno održanim Pokrajinskim susretima i naglasaka iz izlaganja s. Zdravke, sudionice su nakon razgovora u skupinama, predložile definiciju Cilja Regije za apostolsku godinu 2022./23.

Razgovarale su zatim i o ekonomskim i raznim administrativnim pitanjima u zajednicama.

Dogovoren je i proces pripreme Regije za Vrhovni sabor Družbe koji će se održati u Rimu, u srpnju 2023.

Banja Luka, 15. listopada 2022.

Prethodni članakNOĆNO BDIJENJE U SVETIŠTU KRVI KRISTOVE U LUDBREGU
Sljedeći članakSEMINAR ZA SKRB I PRATNJU STARIJIH SESTARA