OBNOVA ZAVJETA SESTARA JUNIORKI

821

U samostanskoj kapelici posvećenoj Srcu Isusovu, u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove na Podsusedu u Zagrebu, u nedjelju, 11. rujna 2022., tijekom nedjeljnog euharistijskog slavlja obnovile su svoje redovničke zavjete s. Ivana Milićević i s. Kristina Vuković, koje su prije tri godine položile prve zavjete u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove.

U nazočnosti s. Ane Lipovac, delegirane zamjenice regionalne poglavarice i dviju svjedokinja s. Damjane Kovačević, regionalne tajnice te s. Ankice Krupnicki, odgojiteljice sestara juniorki, sestre Ivana i Kristina su pred zajednicom sestara javno obnovile svoje zavjete da će … kroz jednu godinu živjeti u čistoći, siromaštvu i poslušnosti prema Konstitucijama Klanjateljica Krvi Kristove i kao članice ove Družbe pripremati se za potpuno predanje Gospodinu po doživotnim zavjetima.

Misno slavlje je predvodio don Mladen Delić, odgojitelj salezijanskih kandidata u Podsusedu. U homiliji, osvrćući se na evanđeoski odlomak 24. nedjelje kroz godinu C, don Mladen je ohrabrio sestre koje obnavljaju zavjete da vjerno i ustrajno nastave svoj hod za Gospodinom.

Nakon misnoga slavlja nastavljeno je zajedništvo sestara uz objed u prostoru samostana.

s. Damjana Kovačević
Zagreb, 11. rujna 2022.

Prethodni članakLJETNI ODMOR U CENTRU SANGUIS CHRISTI  NA OTOKU OLIBU
Sljedeći članakOBNOVA ZAVJETA SESTARA JUNIORKI