LJETNI ODMOR U CENTRU SANGUIS CHRISTI  NA OTOKU OLIBU

424

U duhovnom Centru Sanguis Christi na otoku Olibu sestre Klanjateljice Krvi Kristove pružaju mogućnost ljetnog odmora uz duhovne sadržaje. Nakon ljetnog kampa za nekoliko grupa mladih, koji je održan tijekom ljeta, ponuđena je mogućnost za odmor odraslima i obiteljima. Donosimo dojmove gospođe Sanele koja je ovog ljeta prihvatila mogućnost za odmor duha i tijela u miru i lijepoj prirodi:

Po prvi puta sam za svoj godišnji odabrala drugačiji odmor od dosadašnjih. Pronašla sam ga kod Klanjateljica Krvi Kristove u Centru Sanguis Christi na Olibu. Upoznavanje drugih ljudi kroz njihova životna iskustva i svakodnevna zajednička druženja, omogućilo nam je i bolje upoznavanje nas samih te pokušaj otkrivanja naših poslanja u životu.

Svakodnevno su bile dostupne razne mogućnosti razmatranja Božje Riječi kroz jutarnji i večernji Časoslov, dnevna Evanđelja ili odabranih dijelovi iz Svetog Pisma (ovisno o putu kojim su nas naša promišljanja vodila) kroz koje nas je sigurnom rukom vodila s. Anđelka.

Meditacije Psalma 23. i životnih situacija (sa slikovitim prikazom) kroz koje prolazi svaki od nas posebno su me se dojmile, a vjerujem i druge.  

S. Rozarija, s. Anđelka i s. Krescencija omogućile su nam klanjanje pred Presvetim, Službu Riječi i sv. Pričest u župnoj crkvi Uznesenja BDM s obzirom da je slavljene Sv. Mise moguće samo nedjeljom i blagdanom.

Također smo uživali u prekrasnoj prirodi otoka, svakodnevnom kupanju u kristalno bistrom moru na plažama koje su nam preporučile sestre ili smo ih sami otkrivali.

Preporuka: kod Klanjateljica Krvi Kristove na Olibu odmor za duh, dušu i tijelo!

Sanela Ljubenko
Olib, 25. kolovoza 2022.

Prethodni članakPOKOPANA S. FINKA DOLIBAŠIĆ
Sljedeći članakOBNOVA ZAVJETA SESTARA JUNIORKI