ZBIVANJA U KNJIŽNICI „SV. JOSIP“ U BIHAĆU

1512

U Knjižnici „Sv. Josip“ u Bihaću započela je 13. listopada 2016. radionica pletenja koju vodi prof. Mirjana Jurić. Nakon prvog susreta sudionice su zadovoljne prvim uspjesima pa će do daljnjega nastaviti učenje svakog četvrtka od 15 do 17 sati.

U subotu, 15. listopada, održano je predstavljanje knjige „Ekonomija zajedništva – novi vidovi ekonomije“ talijanskog pisca Luigina Bruni koju je predstavila dr. Mirna Valdevit, umirovljena profesorica iz Zagreba. Predstavljanje je organizirao pokret Fokolara, koji su već odavno izrazili želju doći u Bihać i s nama podijeliti nešto od svoje duhovnosti. Predstavljanje knjige otvorili su gitaristi svojim izvrsnim sviranjem nakon čega je predstavnica Fokolara Natalija prikazala u Power-point prezentaciji ekonomsko stanje u svijetu i razloge njihove utemeljiteljice Chiare Lubich za osnivanje ovog pokreta.

Nakon izlaganja uslijedila je kratka diskusija, a zatim druženje u vrlo lijepoj atmosferi zajedništva. Iako je Knjiga i njezina poruka više namjenjena poduzetnicima, koji nisu bili nazočni u velikom broju, ipak njena poruka dotiče svakog pojedinca jer propagira otvorenost za druge i darivanje, besplatnost, poštivanje, zajednički hod itd.

s. Blanka Šturm
Bihać, 17. 10. 2016.