ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA U IVANCU

1765

U subotu, 17. prosinca 2016., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu održana je duhovna obnova za srednjoškolce. Duhovnu obnovu je animirala s. Ivana Husnjak.

Nakon međusobnog upoznavanja sudionicima je predstavljena tema susreta: „Puna je sva zemlja Slave njegove“ (Iz 6,3b). S. Ivana je mladima približila ulogu proroka u Starom zavjetu, posebno kroz lik proroka Izaije koji je bio dodirnut od Boga. Taj dodir Ljubavi je uvelike odredio njegov život i prorok je bio spreman reći: Evo me…mene pošalji. Promišljajući o vlastitim životnim putevima sudionici su bili pozvani prepoznati trenutak Božjeg pohoda u vlastitom životu.

U grupnom radu su promišljali i prikazali na koji način i oni sami mogu biti proroci i svjedočiti Isusa u svome gradu, u svojoj obitelji, u razredu…Nakon grupnog rada i izvještaja iz grupa, sudionici su u sabranosti pristupili sakramentu pomirenja kojeg su podijelili don Antun Palić i vlč. Petar Mlakar.

Duhovna obnova je okrunjena euharistijskim slavljem koje je predslavio župni vikar u Ivancu vlč. Mlakar koji je sudionicima uputio prigodnu poruku i poziv da trajno ostanu u Božjoj prisutnosti te budu proroci i svjedoče drugima radost zbog rođenja Spasitelja.

Susret je završen zajedničkim druženjem uz agape.

s. Laura Cukar
Ivanec, 19. 12. 2016.

Prethodni članakBLAGOSLOV BOŽIĆA
Sljedeći članakČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA