SJEDNICA VIJEĆA HBK ZA SJEMENIŠTA I DUHOVNA ZVANJA

1488

Sjednica Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Marina Barišića, održana je 26. siječnja 2016. u zgradi Hrvatske biskupske konferencije.

Na sjednici su se okupili nadbiskupijski i biskupijski odgojitelji, rektori bogoslovija te animatori za pastoral duhovnih zvanja raznih redovničkih zajednica.

Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi nadbiskup Barišić najprije je zahvalio s. Meri Gotovac za predanu dugogodišnju zauzetost kao tajnice u Vijeću te predstavio novu tajnicu i nove članove. Novom tajnicom imenovana je s. Danijela Anić, Klanjateljica Krvi Kristove.

Potom se razgovaralo o nadolazećim susretima sjemeništaraca, bogoslova i odgojitelja. Sudionici su imali priliku osvrnuti se na dosadašnju djelatnost u pastoralu zvanja te vrednovati susret animatora za zvanja koji je u rujnu 2015. održan na Košljunu. Zauzetost u pastoralu duhovnih zvanja zahtijeva poznavanje realne situacije mladih u Hrvatskoj. Nužno je poznavati njihovo kako duhovno tako i socijalno stanje. Stoga se u tom vidu planira sljedeći susret animatora, koji bi bio 20.-22. rujna u Lužnici kod Zaprešića.

Vrednujući dosadašnju organizaciju Nedjelje Dobrog Pastira, predloženo je da časopis Susret bude zajednički projekt HKVRPP-a i Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja preko koga bi do biskupija, nadbiskupija i redovničkih zajednica stizali prigodni materijali.

s. Danijela Anić
Zagreb, 27. 1. 2016.

Prethodni članakKLANJATELJICE POHODILE ŽUPU DUGO SELO
Sljedeći članakS. TOMISLAVA ĆAVAR DOBILA PRVU NAGRADU ZA POEZIJU