KLANJATELJICE POHODILE ŽUPU DUGO SELO

2099

Na poziv župnika vlč.Slavka Kresonje, s. Marija Pranjić, s. Danijela Anić, s. Melita Petra Kraševac, s. Laura Cukar, s. Sunčica Kunić, s. Ivana Husnjak, postulantica Kristina Vuković i kandidatica Ivana Milićević pohodile su 17. siječnja 2016. župu Sv. Martina u Dugom Selu kako bi župljanima predstavile Družbu Klanjateljica.

Sudjelovale su na misi za mlade, koju je predslavio kapelan vlč. Damir Ivanek. Nakon mise je s. Danijela Anić progovorila o Družbi kroz povijest i karizmu te predstavila utemeljiteljicu Družbe, sv. Mariju De Mattias, čiju 150. obljetnicu smrti slavimo u Godini milosrđa.

Sestre su nastojale približiti slušateljima bitnost otajstva pomirenja, smisao ljepote duhovnosti Krvi Kristove kao i snagu Krvi koja nadahnjuje promicanje dostojanstva osobe, što Klanjateljice svjedoče svojim zalaganjem za dragog bližnjega.

S. Danijela Anić i Kristina Vuković posvjedočile su svoje iskustvo vjere i ljubavi živoga Krista te progovorile o putu razlikovanja duhovnoga poziva i življenja u zajednici. S. Sunčica Kunić je svojim pjevanjem uvelike pridonijela ugođaju svjedočenja. Sestre su na kraju susreta podijelile poruke sv. Utemeljiteljice i potvrdile da se primljeni poziv može u potpunosti ostvariti jedino otvorenošću Isusu.

Zahvaljujemo Bogu na svemu što je učinio u našim životima, što čini i što će i dalje činiti. Zahvaljujemo vlč. Slavku, župljanima i sestrama Kćeri Božje Ljubavi na gostoprimstvu i druženju te na otvorenim vratima njihova srca i doma.

postulantica Kristina Vuković,
Zagreb, 22. siječnja 2016.

Prethodni članakSLAVLJE U ZAJEDNICI KRVI KRISTOVE U KARLOVCU
Sljedeći članakSJEDNICA VIJEĆA HBK ZA SJEMENIŠTA I DUHOVNA ZVANJA