S. TOMISLAVA ĆAVAR DOBILA PRVU NAGRADU ZA POEZIJU

2304

Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na Kaptolu u Zagrebu u utorak 26. siječnja 2016. održala je Svečanu akademiju povodom završetka Godine posvećenoga života.

Tom su prigodom dodijeljene nagrade za književnost, likovnu umjetnost i fotografiju koji su organizirani tijekom Godine posvećenoga života. Predstavljen je i širi izbor odabranih radova u zborniku književnih i likovnih radova Radost u zajedništvu te fotokatalogu Ljepote pogleda koji je HKVRPP izdala u zajedništvu s Glasom Koncila. Promovirana je i prva pjesma i videospot Anđel Gospodnji se moli pri HKVRPP-u nedavno osnovanoga Redovničkoga sastava Laus.

U prepunoj dvorani akademiji je uz kardinale Josipa Bozanića i Vinka Puljića nazočilo više biskupa, časnih majki, regionalnih i provincijalnih poglavarica i poglavara, redovnica i redovnika te dragih prijatelja i uzvanika.

Klanjateljice su bile ponosne jer je s. Tomislava Ćavar pjesmom Vječnost u vremenu osvojila prvu nagradu za poeziju te se već priprema za nagradno putovanje u Svetu Zemlju!

Također je u Zborniku svoje mjesto našlo i prozno ostvarenje naše s. Augustine Barišić pod naslovom Ne boj se, uz tebe sam!

Čestitamo našim sestrama, s. Tomislavi i s. Augustini na dobivenim nagradama i važnim priznanjima!

Zahvaljujemo s. Tomislavi što je rado podijelila nagrađenu pjesmu sa svima nama te je možemo pročitati u nastavku teksta!

VJEČNOST U VREMENU

Prenio si me
iz vječnosti u vrijeme
da oslikam te
i utisnem
u korake svoje,
da cjelov
tvoje beskrajne ljubavi
dotakne
ljepotu stvorenoga.
Pozvao si me
i poslao
da vječnost zagrlim
i u vremenu!

(Godina posvećenog života 2015.
prvonagrađena pjesma na redovničkom natječaju 26. siječnja 2016.)

S. K.
Zagreb, 27. 1. 2016.