KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

1451

U samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100, održana je u subotu, 12. ožujka 2016.,  korizmena duhovna obnova za članove Zajednica Krvi Kristove (ZKK). Odaziv je bio vrlo velik, oko stotinjak osoba, od kojih su osim članova ZKK bili i mnogi zainteresirani privučeni imenom predavača.

Predavač je bio vlč. Ciril Ćus, župnik župe Sv. Mihaela u Žetalama u Sloveniji. Dobro govori hrvatski i nije nepoznat u Hrvatskoj jer je već na više mjesta držao duhovne obnove. Tema predavanja bila je: Na putu s Marijom. „Majka Marija je ovdje. Ona je s nama. Ide s nama, moli s nama i za nas. Vodi nas Kristu da bismo postali oruđe u Božjim rukama tamo gdje jesmo. Majka Marija je ovdje“, ponavljao je vlč. Ciril i tako smo započeli hod od Nazareta do Isusova križa. Dok je Marija morala svladati duga putovanja, čak i putovanje u Egipat, naš je zadatak da svladamo naizgled kratku relaciju, relaciju od razuma do srca.

Predavanje je bilo protkano mnogim prikladnim pričama i svjedočenjem iz osobnog života. Ukratko bio je to govor čovjeka koji je upoznao živoga Boga te s ljubavlju i radošću govori o Ocu koji nas neizmjerno ljubi.

Poziv na radost u svim vremenima trajan je ispit vjerodostojnosti kršćana koji svjedoče i prenose radosnu vijest. Bez sumnje, vlč. Ciril je jedan od njih, a na nama je da to postanemo.

Nakon predavanja i ručka velik broj sudionika iskoristio je prigodu za sv. ispovijed. Uranjali smo u rijeku milosrđa da očistimo svoja srca kako bi se u njima nastanio uskrsli Krist. Za to vrijeme u samostanskoj kapelici bio je izložen Presveti Oltarski Sakrament. Vlč. Ciril je susret  završio sv. misom u župnoj crkvi sv. Male Terezije s još jednom nadahnutom propovijedi.

Iako smo na obnovi proveli 7 sati vrijeme je brzo prošlo i bilo nam je teško otići. Isus nas je silno privlačio po čovjeku koji nas je s Marijom vodio putem milosrđa.

Zahvaljujemo organizatorima i svima koji su na bilo koji način doprinIjeli tom lijepom i korisnom susretu. Neka nas sve prati Božji blagoslov, zaštita Krvi Kristove i zagovor Marije, Majke predragocjene Krvi.

Elizabeta Babić, ASC pridružena
Zagreb, 15. travnja 2016.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA U IVANEČKOM VRHOVCU
Sljedeći članakINTERVJU SA S. ZDRAVKOM LEUTAR U ČASOPISU „NAROD“