DUHOVNA OBNOVA U IVANEČKOM VRHOVCU

1375

U subotu popodne, 12. ožujka 2016., u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu održana je duhovna obnova za 4. razrede osnovne škole. Tema duhovne obnove bila je „Naši grijesi i Božje milosrđe“, a vodila ju je sestra Marija Bilanović. Cilj nam je bio okupiti se zajedno i družiti, ali i naučiti nešto novo te iskusiti Božje milosrđe kroz sakramenat svete ispovijedi.

Obnovu smo započeli kreativnim i zanimljivim upoznavanjem. Zatim nas je sestra Marija uvela u razmišljanje o pustinji, a potom nas je glazbom i vođenom meditacijom povela u pustinju u kojoj smo doživjeli razne zgode i nezgode. Kroz meditaciju u pustinji susreli smo zmiju, pratili tragove, ali i našli oazu. Zatim smo dobili zadatak da nacrtamo ono što nam je bilo najzanimljivije u pustinji tijekom meditacije te smo svoje doživljaje međusobno i podijelili.

Meditacija o pustinji bila je zapravo uvod u biblijski tekst Matejeva evanđelja koji govori o Isusu u pustinji kad ga je iskušavao đavao.  Sestra Marija je zbog zornosti teksta donijela čak i gumenu zmiju, koja je simbolički predstavljala đavla. Nakon razumijevanja biblijskog teksta razgovarali smo o tome kako i nas kroz život napastuje đavao. Kroz igru „Lov na napasti“ lovili smo kartice na kojima su bile ispisane suvremene napasti te smo smišljali način kako im se oduprijeti poput Isusa. Igra nas je dovela do ispita savjesti i govora o Božjem milosrđu, a nakon toga krenuli smo na sakrament ispovijedi nakon koje je uslijedila sveta misa.

Naša se duhovna obnova bližila kraju, koji je bio pun radosti i veselja.  Svatko je dobio jednu pizzu i odmah je smazao. Obnova je završila igrom, a onda su roditelji stigli po nas.

Bilo mi je prekrasno! Upoznala sam nove prijatelje i naučila nešto novo. Nadam se da je svima bilo lijepo kao meni.

Ema Posavec- Kovač, četvrti razred,
Ivanečki Vrhovec, 12. ožujka 2016.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE U ŽUPI POPOVAČA
Sljedeći članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE