DUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA U HKZ SINDELFINGEN

1425

U prostorijama HKZ Sindelfingena održane su 5. i 13. ožujka 2016. duhovne obnove za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika iz tri zajednice: Sindelfingen, Herrenberg i Leonberg. Na obnovu su se odazvala 64 roditelja.

HKZ Sindelfingen ove godine ima 56 prvopričesnika, 19 više nego prošle godine, što govori o brojnim mladim obiteljima koje su zadnjih godina napustile Hrvatsku ili BiH te došle živjeti u Njemačku. Njihova se djeca trude učiti hrvatski jezik jer je priprema za sakramente na hrvatskom jeziku. Zanimljivo je da ima i djece čiji je jedan roditelj Nijemac/ica, ali žele se pričestiti ili krizmati u hrvatskoj zajednici.

Iako je duhovna obnova bila samo ponuda, na nju su se odazvali gotovo svi roditelji. Znak je to potrebe i želje da budu tijesno povezani s duhovnom pripremom svoga djeteta za primanje Isusa u sakramentu pričesti. Kroz upoznavanje, razmišljanje o pojmu žrtve, gledanje filma o ocu, koji je za spas mnogih bio spreman žrtvovati svoga jedinoga sina, došli smo do evanđeoskog teksta (Lk 22,7-21) koji govori o drami Isusove Posljednje večere. Neizmjerna je vrijednost i korisnost euharistije za sve nas slabe i grešne te su roditelji mogli čuti kako je važno svojoj djeci svjedočiti vjeru i koristiti blagodati koje Crkva pruža kao pomoć na vjerničkom putu.

Roditelji su na kraju zahvalili za duhovnu obnovu, koja ih je potaknula da se malo zaustave i pokušaju zapaziti što i kako njihovo dijete proživljava dok se sprema prvi put primiti Isusa u sakramentu pomirenja i pričesti.

Duhovne obnove animirala je s. Mirjana Juranović te je roditeljima obećala poslati pozivnicu na sljedeću duhovnu obnovu koja će biti početkom sljedeće školske i vjeronaučne godine.

s. Mirjana Juranović
Sindelfingen, 14. ožujka 2016.

Prethodni članakSVETI JOSIP – ZAŠTITNIK KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE REGIJE ZAGREB
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U IVANEČKOM VRHOVCU