SVETI JOSIP – ZAŠTITNIK KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE REGIJE ZAGREB

1200

Sveti Josip zaštitnik je Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, koje imaju  svoje sjedište u samostanu sv. Josipa u Zagrebu, Tuškanac 56.

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb članice su internacionalne Družbe Klanjateljica Krvi Kristove (Adoratrices Sanguinis Christi). Danas 169 Klanjateljica svoju karizmu utjelovljuje po životu i djelovanju na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke i Australije.

Sestre su na naše prostore stigle iz Feldkircha (Austrija) 7. listopada 1879. u Banja Luku, gdje ih je pozvao o. Franz Pfanner, prior trapističkog samostana Marija Zvijezda – Banja Luka. Ime i izgled kućice u koju su sestre ušle bili su znakoviti. Pfanner ju je nazvao Sv. Josip u Nazaretu, a sve je u njoj podsjećalo na „tihu, skromnu i siromašnu kućicu Sv. Obitelji“.

Svetog Josipa na poseban način štovala je i utemeljiteljica sv. Marija De Mattias. S povjerenjem mu se obraćala u mnogim potrebama, što je preporučivala i svojim sestrama:

Neka sv. Josip štiti i pobrine se za naše dobročinitelje. Imajmo vjere i mi sve molimo za njih.

Preporučite se često Presvetoj Djevici i svetom Josipu. Sve će biti dobro, uzdajmo se.

Imajte povjerenja u sv. Josipa i u Presvetu Djevicu. Obavite devetnicu tom čuvenom svecu s uvjerenjem da ćete dobiti milost.

s. Tomislava Ćavar
Zagreb, 19. ožujka 2016.

Prethodni članakSESTRA IVANKA LISAK SA SVOJIM UČENICIMA PRVA NA VJERONAUČNOJ OLIMPIJADI SISAČKE BISKUPIJE
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA U HKZ SINDELFINGEN