SVETI JOSIP – ZAŠTITNIK KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE REGIJE ZAGREB

1143

Sveti Josip zaštitnik je Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, koje imaju  svoje sjedište u samostanu sv. Josipa u Zagrebu, Tuškanac 56.

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb članice su internacionalne Družbe Klanjateljica Krvi Kristove (Adoratrices Sanguinis Christi). Danas 169 Klanjateljica svoju karizmu utjelovljuje po životu i djelovanju na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke i Australije.

Sestre su na naše prostore stigle iz Feldkircha (Austrija) 7. listopada 1879. u Banja Luku, gdje ih je pozvao o. Franz Pfanner, prior trapističkog samostana Marija Zvijezda – Banja Luka. Ime i izgled kućice u koju su sestre ušle bili su znakoviti. Pfanner ju je nazvao Sv. Josip u Nazaretu, a sve je u njoj podsjećalo na „tihu, skromnu i siromašnu kućicu Sv. Obitelji“.

Svetog Josipa na poseban način štovala je i utemeljiteljica sv. Marija De Mattias. S povjerenjem mu se obraćala u mnogim potrebama, što je preporučivala i svojim sestrama:

Neka sv. Josip štiti i pobrine se za naše dobročinitelje. Imajmo vjere i mi sve molimo za njih.

Preporučite se često Presvetoj Djevici i svetom Josipu. Sve će biti dobro, uzdajmo se.

Imajte povjerenja u sv. Josipa i u Presvetu Djevicu. Obavite devetnicu tom čuvenom svecu s uvjerenjem da ćete dobiti milost.

s. Tomislava Ćavar
Zagreb, 19. ožujka 2016.