DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U IVANEČKOM VRHOVCU

1243

U subotu, 19. ožujka 2016., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu vjeroučiteljica s. Laura Cukar vodila je duhovnu obnovu za mlade pod nazivom Vrati se k Ocu jer je on nježnost sama i milosrđe (usp. Jl 2,12-13).

Nakon međusobnog upoznavanja, uvodne molitve i pjesme sudionici su na temelju priče Hej mali, a tko je tvoj otac? promišljali o svom zemaljskom i nebeskom Ocu. Zaključili su da je važno otkriti vlastiti identitet djeteta Božjega jer samo ona osoba koja zna čija je i kome pripada može uistinu živjeti u punini.

Potom je uslijedio rad na biblijskom tekstu o Milosrdnom Ocu (Lk 15,1-3.11-32). U intenzivnom promišljanju o sebi i svom životu uz pomoć karakteristika oca i sinova, kao što su pobuna, bijeg, glad i povratak sebi kod mlađega sina; ljubomora i zarobljenost starijeg sina te velikodušnost, nježnost i milosrđe kod Oca, sudionici su se pokušali pronaći u navedenoj prispodobi. Nakon toga su u skupinama podijelili iskustva o najčešćim uzrocima bježanja od sebe, bližnjih i Boga te o tome što ih iznova potiče na povratak. Nakon rada u grupama i scenskih prikaza slijedio je ispit savjesti. Uvjereni da se Bog raduje svakoj prilici kad čovjeku može iskazati milosrđe praštanja, sudionici su pristupili sakramentu pomirenja kod don Antuna Palića i vlč. Petra Mlakara.

Obnova je okrunjena euharistijskim slavljem koje je vodio župni vikar vlč. Petar Mlakar uputivši prigodnu riječ govorom o veličini svetoga Josipa koji je čuvao Isusa i Mariju. Pozvao je nazočne da također budu vjerni čuvari Isusa u osobnom životu te da ga donose bližnjima s kojima dijele život.

s. Laura Cukar
Ivanečki Vrhovec, 20. ožujka 2016.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA U HKZ SINDELFINGEN
Sljedeći članakSRETAN USKRS!