Krist Isus nas ljubi i on nas krvlju svojom opra od grijeha naših te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu: Njemu slava i vlast u vjekove!

1266

Ovom antifonom iz Večernje svetkovine Krštenja Gospodinova pozvani smo pjevati pjesmu Isusove ljubavi koja je od nas učinila kraljevstvom i svećenicima na slavu Ocu (usp. Otk 1,5-6).

Sveta Marija De Mattias poziva nas i sva stvorenja zemlje na slavljenje i blagoslivljanje presvete Krvi Sina Božjega, o čemu piše u pismu sestri Berenice Fanfani (pismo 697):

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu!

Neka ljubav Isusa raspetog bude u nama. Slavimo Boga što u toj školi do sada ide dobro. Nadam se da će ubuduće ići još bolje.

Uzdajmo se u presvetu Djevicu, često je zazivajmo. Molimo za pomoć i našeg anđela čuvara: dođite slaviti i blagoslivljati slatko ime Marijino.

On će se odmah sjediniti s nama velikom radošću u blagoslivljanju Gospe…Pozovimo također sva zemaljska stvorenja ljubiti Mariju i Krv njezinog presvetog Sina, koji neka je dovijeka blagoslovljen.

Ne znam hoću li Vas do listopada uspjeti vratiti.

Gradnja još ne završava. Treba nam providnost. Molimo s vjerom. Svemu se nadam i nemam drugo što bi me držalo, nego samo povjerenje u Isusa Krista i presvetu Djevicu Mariju. Drago mi je što se naša Emilija dobro vlada. S vjerom je preporučimo presvetoj Djevici Mariji.

Neka vas sve blagoslovi Bog. U žurbi sam

najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias

Acuto, 19. srpnja 1856.

Kratka molitva:
Otkupio si nas, Gospodine, Krvlju svojom i postadosmo kraljevstvo Boga našega!

 

Prethodni članakIsus Krist nas je ljubio i Krvlju nas svojom otkupio od naših grijeha
Sljedeći članakMoje je tijelo pravo jelo, moja je krv pravo piće