Ubod kopljem probo je srce Sina Božjega: potekle su krv i voda, potok koji pere grijehe svijeta

748

Ovim riječima na nedjelju Cvjetnice pjevamo o Kristovoj pobjedi na križu, otajstvu smrti i slave.

Sveta Marija De Mattias željela je da sestre izgovaraju ove riječi kod njezine smrtne postelje, jer joj je bila čast što je u svom srcu zasadila Isusov križ, kako piše sestri Berenice Fanfani (pismo 409):

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista
U Križu je moja nada

Predraga kćeri u Isusu!

Odgovaram na Vaša pisma, koja su mi uvijek draga i daju mi veliku utjehu. Neću propustiti pobrinuti se svom kumčetu za knjižicu s devetnicom koju želi.

Što se tiče odlaska u Vallecorsu, ne odobravam ga; radije tražite dopuštenje za dolazak u Rima na petnaestak dana. Recite gospođici Celestini da za odlazak u Vallecorsu nema nikakve potrebe. Neka se zadrži u Acutu, dok se ja ne vratim.

Neka Mariuccia dođe u Rim kako bi joj se dalo malo više kršćanskog odgoja, a onda ćemo je poslati kući. Rosa će doći kasnije: molitva. Tiho i razborito pobrinite se kako bi u Rim došla gospođica Giovanna Vivaldi, jer joj je pronađeno mjesto. Za ljubav Božju, ne gubimo vrijeme. Biskup će moći sve učiniti…

Što se tiče Isabelle, čini mi se da se radi o jakoj napasti da ide kući. Pisala sam joj. Recite jo da dobro promisli.

Ja sam jedna siromašna neznalica, ali mi se čini da sa sigurnošću sve bolje uočavam da je sreća našeg života u križu. Poznato je da se ne možemo svidjeti sotoni i zato ratuje protiv nas… Ali, ničeg se ne bojimo, često primamo sakramentalnog Isusa u svoje srce i on će nam dati pobjedu…

U križu, u križu je moj spas. Molite za mene kako mi Gospodin ne dopustio učiniti ni jedan korak a da ne susretnem križ. Pišem, moja draga Berenice, sa suzama u očima, jer se bojim da me Isus ne liši one milosti koja potiče uzvišeno poštovanje i najveću ljubav prema ljubljenom križu… jer sam je nedostojna zbog mojih grijeha. Ipak, molitvom se sve postiže i zato puno molite za mene. Ako trebam još malo živjeti, neka živim na križu s Isusom. Bez njega je bolje umrijeti; ne bih znala što mi je činiti u ovom svijetu.

Draga Berenice, ne ostavljajte me na ovom bolnom putu Kalvarije, jer želimo ići zajedno u nebo… Vidim da su me neke napustile i da me žele napustiti. Neka bude iz ljubavi prema Bogu! Dovoljno je da me ne napusti Isus sa svojim križem. U križu je moj spas.

Naš Institut neće nikada propasti. Oh, kolike će se smesti. Hrabro, moja draga sestro i kćeri u Isusu! Vaša

Rim, 5. svibnja 1850.

najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias

Kratka molitva:
Zdravo Križu, moja nado jedina!

 

Prethodni članakBljesak svetog svjetla: rađa se Krv Kristova zora novog svijeta
Sljedeći članakLJETNI KAMP 2019. NA OLIBU