Isus Krist nas je ljubio i Krvlju nas svojom otkupio od naših grijeha

994

Ova antifona iz Večernje Velikog petka poziva nas na razumijevanje ljubavi Isusa Krista, koji nas je oprao od svakog grijeha svojom krvlju. Zato odjekuje naša hvala: “Njemu koji nas ljubi, koji nas krvlju svojom otkupi od naših grijeha te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu: Njemu slava i vlast u vijeke vjekova. Amen.” (Otk 1,5-6)

I sveta Marija De Mattias nas poziva na zahvalnost i slavljenje predragocjene Krvi, te neumorno zalaganje za dobro u korist našeg dragog bližnjega u pismu upućenom sestri Filomeni Palombi (pismo 1046).

* * * * *

Slava Božanskoj Krvi

Predraga kćeri u Isusu!

Jako sam zadovoljna što sam čula da škola dobro napreduje i da je proba odlično uspjela. Trebamo zahvaljivati Bogu, jer sve je to njegovo djelo.

Sa svoje strane trebamo se brinuti da se sve više slavi dragocjena Krv i da se nikad ne umaramo čineći dobro, bilo zbog svoje koristi, bilo zbog koristi našeg bližnjega, jer je to naša glavna svrha zbog koje nas je Bog pozvao u ovu svetu Družbu. Molimo puno da Gospodin udijeli svetu ustrajnost do kraja, kako bismo jednog dana bile okrunjene u nebu.

Sve više se ohrabrujte u Božjoj službi kako biste se mogli puno truditi za Božju slavu. Molite za mene, jer mi je jako potrebno. Sve vas blagoslivljam od srca, s poštovanjem Vaša

najponiznija službenica
Marija De Mattias

Acuto, 22. listopada 1862.

Kratka molitva:
Krvi Kristova, svake slave i časti dostojna, spasi nas!

 

Prethodni članakKrv Kristova – koji po Duhu Svetom samoga sebe besprijekorna prinese Bogu – očisti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu
Sljedeći članakKrist Isus nas ljubi i on nas krvlju svojom opra od grijeha naših te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu: Njemu slava i vlast u vjekove!