Krv Kristova – koji po Duhu Svetom samoga sebe besprijekorna prinese Bogu – očisti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu

903

Ova antifona iz Jutarnje Velike srijede poziva nas na prinošenje Isusove Krvi za sve ljude kako bi mogli biti posvećeni i prinositi svetu žrtvu, Bogu milu.

Sa svetom Marijom De Mattias prinesimo Ocu Isusovu Krv kako bi sav svijet postao katolički i bio samo jedan ovčinjak i jedan pastir, te da svi osjete plodove predragocjene Krvi. Tako piše u pismu sestrama u Gurtweilu (pismo 933):

* * * * *

Slava Božanskoj Krvi

Predrage i ljubljene kćeri u Isusu!

Od našeg presvijetlog i prečasnog Vrhovnog poglavara s radošću sam primila vaša pisma, koja su mi, dok sam ih čitala, u srcu probudila žive i jasne osjećaje poštovanja, zahvalnosti i ljubavi prema vama, moje ljubljene kćeri u Isusu Kristu, zbog zahvalnosti, pažnje i dobra koje ste pokazale prema meni, nedostojnoj službenici. Od srca vam zahvaljujem.

Sada vam sa svom širinom svoga srca čestitam, drage moje kćeri, za plemenitu i velikodušnu žrtvu koju ste prinijele Bogu uspostavljanjem klanjanja predragocjenoj Krvi neokaljanog Jaganjca Isusa Krista. Moje srce se raduje i zbog jedinstva i istovjetnosti, koje smo među nama uspostavile s obzirom na naša Sveta Pravila i Konstitucije. Neka vas božanska dobrota ispuni svim blagoslovima, a posebice konačnom ustrajnošću u podnošenju napora i križeva, koji će nas učiniti sličnima našoj raspetoj Ljubavi, zadržati nas postojanima u vjernom klanjanju predragocjenoj Krvi i u svetom djelu spašavanja duša za nebo posredstvom škola i molitvenih sastanaka s udrugama. Neka nas, stoga, sjedini u rajskoj slavi kako bismo uživale plodove zasluga predragocjene Krvi u zajedništvu s našim časnim utemeljiteljem Gašparom del Bufalo.

Tome se nadam i neću vas nikad zaboraviti. Molit ću uvijek božanskog Jaganjca Isusa da nas sve više povezuje vezom savršene ljubavi. Duboko zahvaljujem tim časnim i revnim svećenicima misionarima što su vam donijeli naša Sveta Pravila i što su vas obukli u naše sveto odijelo. Neka im Bog nagradi trud obilnim milostima, što im od srca želim. Nadam da će htjeti moliti Boga za moju dušu kako bih se spasila.

Naš mnogopoštovani Vrhovni poglavar vas blagoslivlja i cijeni vašu srdačnu zahvalnost. Od njega ćete primiti upute za dobro razvijanje Djela i poslat će vam molitve koje mi molimo ujutro, navečer i u drugo vrijeme u danu.

Preporučujem, dok ih molite, imajte nakanu moliti Gospodina da cijeli svijet postane katolički, da bude jedan ovčinjak i samo jedan pastir, te da svi osjete plodove predragocjene Krvi, iz kojih izvire blagoslov i pravi mir.

Njegova preuzvišenost monsinjor Sillani poslat će vam srca slična našima. Želim da vas Isus poveže svojom, klanjanja dostojnom ranom, u koju vas sve zatvaram, jednu po jednu, počevši od vas sestra Gašparina, Serafina, Kerubina, Klementina, Luigia, Eufrosina, Uršula, Anđelika, Antonija, Tekla, Filomena, Maria Augusta, Agata, Berta, Kristina, Erminia, Gulelmina, Paolina, Ferdinanda, Krescencija, Eleonora.

Sve ljubljene grlim u Isusu Kristu i molim vas da mi, ako je moguće, često šaljete svoje vijesti. Uvijek će mi biti jako drage. Molite za mene, a sve vas blagoslivljam u božanskoj Krvi.

S poštovanjem, moje predrage i ljubljene kćeri u Isusu Kristu

najponiznija službenica
Marija De Mattias

Acuto, 19. studenog 1860.
Samostan Bezgrješnog Začeća

Kratka molitva:
Vječni Oče, prikazujem ti predragocjenu Krv Isusa Krista kao zadovoljštinu za svoje grijehe, na utjehu duša u čistilištu i za potrebe svete Crkve.