SUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE REGIJE ZAGREB

850

Susret voditelja Zajednica Krvi Kristove (ZKK) održan je u subotu, 22.10.2022. u prostorijama samostana Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100. Na susretu je sudjelovalo šesnaest voditeljica ZKK, te članice Povjerenstva ZKK.

Tema susreta bila je „U Krvi Kristovoj činim sve novo!“.

U prvom dijelu susreta svaka voditeljica ZKK kratko je predstavila sebe i svoju zajednicu, te izazove koji ih prate u njihovom radu.

Nakon toga smo slavili sv. Misu, koju je predvodio p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove, a pjevanje je animirala s. Davida Dizdar. Nakon sv. Mise bilo je vrijeme ručka i zajedničkog druženja.

Sestra Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, održala je kratko predavanje na temu susreta u kojem je naglasila da trebamo biti vatra kako bismo upalile iskre nade. Trebamo se truditi živjeti svaku životnu dob kao jedna obitelj Krvi Kristove. Naše djelovanje treba biti autentično RADOSNO svjedočenje u svakodnevnom životu. Posebno je naglasila važnost produbljivanja Riječi Božje.

Želimo li radosno svjedočiti, moramo dopustiti da Krv Kristova prvo izliječi naše rane kako bismo rasli u ljudskoj zrelosti. Ozračje zdrave ZKK je prisutnost osjećaja prihvaćenosti, radost u susretu sa ostalim članovima zajednice, raspoloživost za suradnju, te odsutnost rivalstva, ljubomore, kritike, mrmljanja. Trebamo se vježbati u dubljoj komunikaciji, dijeljenju misli i osjećaja, sposobnosti da ispričamo jedna drugu te osluškivanju potreba drugih. Zajednice Krvi Kristove trebaju biti grupe podrške u kojima će se članovi međusobno osnaživati te zajedno uranjanjati u Krv Kristovu zazivajući njezinu moć i snagu za potrebe Crkve, svijeta i cijele obitelji Krvi Kristove.

Pred kraj susreta uslijedilo je klanjanje pred Presvetim koje je pripremila s. Davida Dizdar. Ono je bilo prilika da sve predamo Bogu i zazovemo na sve snagu Krvi Kristove.

Susret je zaključen s razmišljanjima i poticajima kako biti prepoznatljivi kao članovi Zajednice Krvi Kristove u župi kojoj pripadamo:

  • važno je čuti i slušati,
  • uputiti ljude na molitvu,
  • poticati na primanje sakramenata,
  • uočiti potrebe drugih,
  • pomagati jedni drugima,
  • biti aktivan član župne zajednice,
  • autentično živjeti svoju krsnu posvetu,
  • vidljiva promjena načina življenja.

s. Ivana Milićević
Zagreb, 22.10.2022.

Prethodni članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE REGIJE ZAGREB
Sljedeći članakBDIJENJE MLADIH UOČI SVETKOVINE SVIH SVETIH U VARAŽDINSKOJ KATEDRALI – HOLYWIN 2022.