POLAGANJE REDOVNIČKIH ZAVJETA SESTARA KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE

1610

Na svetkovinu svete Marije De Mattias, Utemeljiteljice Družbe sestara Klanjateljice Krvi Kristove, 4. veljače 2022., s. Martina Bukarica i s. Biljana Kostić položile su prve redovničke zavjete u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove.

Svečano misno slavlje s obredom polaganja zavjeta u župnoj crkvi Blaženog Augustina Kažotića na Pešćenici u Zagrebu, predvodio je mons. Bože Radoš, biskup varaždinski. Koncelebrirala su šestorica svećenika: mons. Karlo Višaticki, duhovnik bogoslova u Đakovu, don Pejo Orkić, salezijanac, p. Marijan Zubak, Misionar Krvi Kristove, fra Domagoj Šimić,  župnik i gvardijan na Petrićevcu u Banja Luci, vlč. Marko Domiter, tajnik biskupa varaždinskog, i fr. Anto Gavrić, prior samostana dominikanaca koji su pružili gostoprimstvo za ovo slavlje u svojoj lijepoj i prostranoj crkvi i dvorani.

Slavlju je nazočilo pedesetak sestara, članica ove redovničke zajednice, te roditelji i rodbina sestara zavjetovanica  i molitvom podržali njihovu odluku predanja života Gospodinu po zavjetima čistoće siromaštva i poslušnosti.

Mons. Radoš je u svojoj homiliji, tumačeći upravo pročitanu Božju Riječ, odabranu za slavlje svetkovine svete Marije De Mattias, potaknuo sve nazočne, a osobito sestre Martinu i Biljanu, da čuju poruku te Riječi i po njoj žive. Biskupovu homiliju donosimo u cijelosti.

Sestre Martina i Biljana su se tijekom nekoliko godina pripremale za ovaj čin prolazeći predviđene faze redovničke formacije. Dvije godine su provele u Rimu u Međunarodnom novicijatu Družbe zajedno s novakinjama iz drugih dijelova svijeta.

Liturgijsko pjevanje tijekom misnoga slavlja animirao je zbor sestara pod ravnanjem s. Domagoje Ljubičić i s. Damjane Kovačević. Prostor crkve i dvorane prigodno su uredile i aranžirale s. Ivana Husnjak, postulantice i kandidatice.

Na završetku misnoga slavlja s. Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, uputila je riječi zahvale svima nazočnima, osobito biskupu mons. Radošu za dolazak i predvođenje misnoga slavlja te svima koji su doprinijeli u pripremi svega potrebnog za ovaj veliki događaj za našu redovničku zajednicu.

Nakon liturgijskoga slavlja slijedio je domjenak za sve nazočne u župnoj dvorani.

s. D.K.
Zagreb, 4. veljače 2022.

Prethodni članakDUHOVNE VJEŽBE U ZAJEDNICI KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE U IVANEČKOM VRHOVCU
Sljedeći članakPOLAGANJE REDOVNIČKIH ZAVJETA SESTARA KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE