LJETNI KAMP ZA MLADE NA OTOKU OLIBU – PRVI TERMIN

509

Prvi termin ljetnog kampa Klanjateljica Krvi Kristove na otoku Olibu za studente i radničku mladež  održao se od 16. do 23. srpnja 2022. U kampu je sudjelovalo trinaest mladih. Tjedan dana odmorili su se duhovno uz molitvu časoslova, razmatranja o Mojsijevu životu, što je bila tema susreta, klanjanje i svetu misu, kao i fizički uz kupanje i šetnje. Na kraju dana mladi su se družili uz razne društvene igre.

U prvom terminu kampa sudionici su razmišljali o Mojsijevu životu te su iznijeli duboka svjedočanstva o svom životu te se i na taj način povezali. Kamp su animirale s. Melita Petra Kraševac i s. Laura Cukar uz pomoć kandidatice Ivane Kenjereš. Na kraju tjedna mladi su istaknuli kako su se osjećali kao u jednoj obitelji u kojoj su mogli produbiti svoju vjeru i prijateljstva te sklopiti nova.

Sabina Mikor

———-

Evo nekoliko osvrta s kampa koja svjedoče tom iskustvu:

I ove godine dio svog godišnjeg odmora rezervirala sam za Olib. Doček nasmijanih lica dragih sestara, druženje sa starim i upoznavanjem novih prijatelja, produbljivanje spoznaja o Bogu i samoj sebi, jednostavnost, a bogatstvo i punina kroz zajednički suživot, dijeljenje obroka i osobnih iskustava privlače me da nastavim dolaziti.

Tijelo se odmori zbog opuštenog tempa dana, ljepote prirode i rashlađenog mora, a napuni kroz ukusnu hranu koju pripremaju majčinske ruke s. Laure i s. Melite. Duša se ispuni u slušanju drugih, dijeljenju srca, u povezujućem zajedništvu. Duh ponire u nove dubine i otajstva, ove godine konkretno kroz razmatranja o Mojsiju, njegovom životu i paraleli s Isusovim i našim životima.

Vratila sam se zahvalna, ispunjena, obogaćena i radosna, i dalje u prebiranju svega onoga što sam čula, doživjela i svjesna da je, baš kao što je župnik istaknuo u nedjeljnoj propovijedi, sve milost.

Dora

Ove godine na Olib sam došao četvrti put. Kako dolazim, uvijek osjećam kako je baš ove godine bilo najbolje i kako ne može biti bolje. Ove godine sam došao s pretpostavkom da će biti prosječno. Poznavao sam samo tri cure i mislio sam da će biti dosadno jer ne poznajem većinu. No, na sreću, pozitivno sam se razočarao. Među tim ljudima koje sam prvi puta vidio u životu, pronašao sam prijatelje, u punom smislu te riječi i svi smo postali kao mala obitelj. Posebno me se dojmilo kako su nam naše sestre, s. Melita i s. Laura, na kraju i kandidatica Ivana, predstavile lik Mojsija, pralika Isusa Krista, te kako smo kroz njega dublje upoznavali Isusa Krista, sebe i druge. Veselim se ponovnom dolasku na Olib iduće godine.

 Ivan Sandrin, bogoslov IV. godine