LJETNI KAMP ZA MLADE NA OTOKU OLIBU – DRUGI TERMIN

817

Drugi termin ljetnog kampa kod Klanjateljica Krvi Kristove na otoku Olibu za studente i radničku mladež  održao se od 25. srpnja do 1. kolovoza 2022. U kampu je sudjelovalo trinaest mladih. Tjedan dana odmorili su se duhovno i tjelesno uz slavljenje svete mise koja je bila u jutarnjim satima, molitvu časoslova, razmatranja o Mojsijevu životu, što je bila tema susreta, klanjanje, kao i uz kupanje i šetnje. Na kraju svakog dana su se iznosili dojmovi sudionika  što je uključivalo u prvom redu duhovno razmatranje sebe, svog života i vjere kroz slike Mojsijevog života i djelovanja. Doista otvorenost i duboko promišljanje svakog pojedinca mogli bi potaknuti i mnoge druge ljude za razmatranjem vlastitog života i njegovog smisla. Poslije izlaganja, mladi su se družili uz razne društvene igre.

Kamp su animirale s. Melita Petra Kraševac i s. Laura Cukar. Na kraju tjedna mladi su istaknuli kako su se osjećali, pa čak su neki bili toliko dirnuti i otvoreni da su podijelili i svoje unutarnje osjećaje. Lijepo je i važno istaknuti zajedništvo koju je skupina imala od samog početka, prvog susreta na poluotoku u Zadru gdje su se sudionici bez problema prepoznali, a kroz daljnja druženja su mogli produbiti svoju vjeru i prijateljstva te sklopiti nova.

———-

Čujem glas u svojoj glavi koji me pita; “znaš li što je to ljubav?”  Znam da ljubav sve vjeruje, svemu se nada i sve podnosi.  Prava je ljubav ona koja iziskuje žrtvu.

Život me je naučio da je svaki naš križ dar Božje ljubavi. Ipak, pitam se, čime darivati onoga koji ni za čime ne oskudijeva? Što dati onome koji ima sve?

Vjerujem da je požrtvovnost i nesebično darivanje samoga sebe najbolji način da čovjek otvori svoje srce za susret s Gospodinom. Jer naš Bog je živi Bog, ljubav koju treba ljubiti. Ja znam da on i mene ljubi. I vidim ga samo na trenutak, ponekad u očima svojih dobročinitelja, u djelima dobrih ljudi koji mi priskaču u pomoć, koji se žrtvuju za mene, koji me podižu kada padnem. Vidim ga i kada je bolno gledati u prošlost, u očima svojih neprijatelja, misleći na ljude koji su mi jednom davno bili sve.  U nevolji, on je moje utočište. Pa kako onda da se ja ne žrtvujem za Onoga koji je svjetlom odagnao moj mrak?  I ponekad, samo ponekad, vidim ga u svojim očima, u svome odricanju od zlih namjera, ja ne želim biti okrutna. Ali jedno je sigurno, kada drugima činim dobro, u očima drugoga, dobro ga vidim.

Lalita

Za svoj prvi ljetni kamp odabrala sam Olib… I nikako se nisam pokajala. Osim što sam se duhovno i fizički odmorila, stekla sam i nove prijatelje, ali i produbila svoje znanje o Mojsiju koji je bio tema ovogodišnjeg kampa. Prekrasno more i okoliš, vrhunska hrana legendarnih s. Laure i s. Melite, i odlična ekipa, zajedno su zaokružili cijelu priču. Hoće li Olib postati moja trajna destinacija za punjenje baterija, ne mogu dati 100% siguran odgovor, ali vratit ću se svakako. Olib 2023. here I come!

Ana Milardić

Po prvi puta u svom životu sam se odlučila provesti ljetni odmor u kampu na otoku Olibu. Po dolasku na sam otok radosno su nas dočekale s. Laura i s. Melita koje su svih sedam dana brinule o nama i lijepo nas ugostile. Osim što su brinule da se ugodno osjećamo, s. Laura i s. Melita su brinule i za naš duhovni život. Razmatrajući Mojsijev život i njegovo poslanje pokušali smo otkriti koje je naše poslanje u životu te koji je to savršen Božji plan za nas . Uz šumove Jadranskog plavog mora, osluškivali smo Božji glas u našim srcima.

Većinu dana proveli smo družeći se u zajedničkom slavljenju svete mise , molitvi, pjesmi, zajedničkim obrocima te zabavljanju, druženju i kupanju na plaži. Poseban dio večeri činila su naša svjedočanstva kroz koja smo mogli čuti  na koje sve načine Bog djeluje kroz naše živote.

Tijelom odmoreni, duhom ispunjeni vraćamo se s otoka Oliba u naše svakodnevne živote zahvalni na daru otvorenog srca i Božjeg djelovanja u njemu.

Ana Botković

Prethodni članakLJETNI KAMP ZA MLADE NA OTOKU OLIBU – PRVI TERMIN
Sljedeći članakLJETNI KAMP ZA MLADE NA OTOKU OLIBU – DRUGI TERMIN