BLAGOSLOV OLTARA SV. MARIJE DE MATTIAS I SLIKÂ SV. GAŠPARA, SV. KATARINE  SIJENSKE I SV. FRANJE KSAVERSKOG U KAPELICI UZ ŽUPNU CRKVU BL. ALOJZIJA STEPINCA U MILANOVCU

394

U župi Bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu, prigradskom naselju Virovitice, organizirana je trodnevna duhovna obnova koju su predvodili: župnik vlč. Josip Homjak, vlč. Ivica Šoh, župnik u župi Sv. Leopolda Mandića, Virovitica II. i vlč. Siniša Preiner, župnik u Pitomači.

Treći dan duhovne obnove, u četvrtak, 15. rujna 2022., na blagdan Gospe Žalosne, na poziv župnika i voditeljice Zajednice Krvi Kristove (ZKK) u Milanovcu, susret za članove Zajednica Krvi Kristove i ASC pridružene iz Milanovca, Virovitice i Pitomače, uz predavanje i klanjanje vodile su sestre Klanjateljice Krvi Kristove.

Sestra Augustina Barišić je u 16 sati održala predavanje na temu Zajednički hod do cilja sa svetom Marijom De Mattias. Nakon predavanja uslijedila je kratka pauza, a zatim klanjanje koje su naizmjenično vodile s. Marija Pujić, s. Ivana Milićević i s. Augustina Barišić. Za vrijeme klanjanja sudionici su imali prigodu za sv. ispovijed.

Nakon klanjanja slijedila je svečana sv. Misa, koju je predvodio p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove iz Zagreba, uz asistenciju župnika vlč. Josipa Homljaka i dekana vlč. Ivice Šoha. Tijekom sv. Mise pjesmom i orguljaškom pratnjom misno slavlje uzveličao je župni zbor iz Milanovca.

Pater Ilija u propovijedi je istaknuo lik svete Marije De Mattias te kako u njezinom životu nisu nedostajale patnje s kojima se susretala i borila, ali uz snagu Jaganjca sve je pobjeđivala, uranjajući sve u otajstvo Kristove muke i klanjajući se njegovoj Krvi.

Prije završnog misnog blagoslova u kapelici uz župnu crkvu blagoslovljen je oltar svete Marije De Mattias s njezinom slikom te slike sv. Gašpara Del Bufalo, sv. Katarine Sijenske i sv. Franje Ksaverskog.

Na kraju misnog slavlja p. Ilija je čestitao sestrama Klanjateljicama blagdan Žalosne Gospe, kao i svojim Misionarima, istaknuvši potrebu daljnje obostrane suradnje sestara i misionara.

Prije samog blagoslova, dvije gospođe su primljene u Zajednicu Krvi Kristove Milanovac.

Župnik vlč. Josip Homjak zahvalio je p. Iliji na prekrasnoj homiliji, dekanu vlč. Ivici Šohu, sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove na darovanim relikvijama sv. Marije De Mattias, kao i prisutnim sestrama na sudjelovanju. Zahvalio je gđi Đurđi Udvardi, voditeljici Zajednice Krvi Kristove u Milanovcu, svim članovima Zajednica Krvi Kristove, zboru koji je animirao pjevanje, župljanima i svima prisutnima za sve što su učinili da ova trodnevna duhovna obnova ovako lijepo i bogato u radosti doživi svoj vrhunac.

Sestra Augustina Barišić, u ime Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene članove, zahvalila je župniku vlč. Josipu i gđi Đurdi na pozivu, te članovima svih ZKK kao i p. Iliji na dolasku i predivnoj propovijedi.

Nakon sv. Mise nastavljeno je zajedničko druženje u dvorani uz stolove s prebogatom i različitom hranom od slanih do slatkih jela, voća i raznovrsnog pića.

Hvala svima koji su uložili trud u ostvarenje ovog lijepog događaja. Bilo je to, kako za nas sestre i svećenike tako i za članove ZKK i sve prisutne, iskustvo milosti, obnova duha, duše i tijela.

s. Augustina Barišić, ASC
Virovitica, 20. rujna 2022.

Prethodni članakZAJEDNIŠTVO MEĐU DRUŽBAMA ASC I CPPS
Sljedeći članakBLAGOSLOV OLTARA SV. MARIJE DE MATTIAS I SLIKÂ SV. GAŠPARA, SV. KATARINE  SIJENSKE I SV. FRANJE KSAVERSKOG U KAPELICI UZ ŽUPNU CRKVU BL. ALOJZIJA STEPINCA U MILANOVCU