ULAZAK U POSTULATURU

1285

Na spomendan svetoga Franje Ksaverskoga, u petak, 3. prosinca 2021. u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu započele su postulaturu, prvi stupanj redovničke formacije, kandidatice Marija Stojanović i Mihaela Vukojević. Prigodni obred ulaska u postulaturu slavljen je tijekom molitve Večernje časoslova u zajednici sestara i pripravnica koje žive u spomenutom samostanu. Sestra Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, u svojem obraćanju okupljenoj zajednici posvijestila je svima nama da u svakoj životnoj dobi i situaciji imamo svoje poslanje koje nam je Bog namijenio, samo ga trebamo prepoznati i dati mu smisao surađujući s Kristom u njegovu djelu otkupljenja.

Ohrabrila je Mariju i Mihaelu na početku njihova formativnog puta za redovnički život i predala im Časoslov koji će sada redovito moliti u zajednicama gdje budu živjele i vršile svoje poslanje. Zahvalila je s. Ceciliji Milković, koja je do sada pratila Mariju i Mihaelu, te ih predala s. Ivani Husnjak, njihovoj novoj odgojiteljici, koja će ih dalje usmjeravati i pratiti u njihovom ljudskom i duhovnom rastu.

Ovom radosnom događaju za našu redovničku zajednicu svjedočile su ne samo sestre nazočne u kapelici Ivanečkog samostana nego i brojne Klanjateljica iz gotovo svih zajednica naše Regije posredstvom Zoom platforme čineći tako veliko zajedništvo stvarne i virtualne prisutnosti.

Nakon molitvenog slavlja u samostanskoj kapelici nastavljeno je radosno zajedništvo uz tjelesnu okrjepu u prostorima samostana.

Mariji i Mihaeli čestitamo na učinjenom koraku i pratimo ih molitvom i podrškom da unatoč svih životnih izazova odlučno nastane svoj hod prema potpunom predanju Bogu i služenju njegovu narodu. Neka im Krv Kristova bude trajni izvor snage, a sveta Marija De Mattias vjerna zagovornica.

s. Damjana Kovačević
Ivanečki Vrhovec, 3. prosinca 2021.

Prethodni članakS. DANIJELA ANIĆ ODRŽALA PREDAVANJA NA STUDIJSKIM DANIMA PERMANENTNE FORMACIJE ZA SVEĆENIČKE KANDIDATE I NJIHOVE ODGOJITELJE TE ZA REDOVNICE I SVEĆENIKE U SARAJEVU
Sljedeći članakULAZAK U POSTULATURU