POKOPANA S. KATARINA VUJEVA

1222

Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će.
(Iv 11,25)

Na drugu nedjelju došašća, 5. prosinca 2021., u ranim jutarnjim satima preminula je, u 81. godini života, naša draga sestra KATARINA (Kata) VUJEVA.

Kata je rođena 14. ožujka 1941. u mjestu Podbrđe, općina Kotor Varoš (BiH), od roditelja Jakova i Luce, rođ. Grgić.

U zajednicu Klanjateljica ušla je 25. kolovoza 1959. Redovničku formaciju započela je ulaskom u novicijat 15. kolovoza 1960., prve zavjete položila je 15. kolovoza 1961., a doživotne 15. kolovoza 1966. Tijekom šezdeset godina redovničkog života u jednostavnosti je neumorno služila Gospodinu u brojnim zajednicama i župama obavljajući poslanje kuharice i radeći razne kućanske poslove, a jedno je vrijeme radila i kao pomoćnica u radionici crkvenog ruha.

Živjela je i djelovala u Podsusedu (Zagreb), Zenici, Sarajevu, Bihaću, Selinama kod Zadra, samostanu Novi Nazaret i samostanu otaca trapista i župi Marija Zvijezda u Banjoj Luci, zatim u Zadru, Prisoju, Starom Petrovom Selu, Karlovcu, Silbi i Ražancu.

U kolovozu 2016. otkriven joj je karcinom te je, nakon liječenja u Zagrebu, 2017., premještena je u zajednicu starijih i nemoćnih sestara u Ivanečkom Vrhovcu. Iako već ozbiljno bolesna, uključivala se u aktivnosti zajednice koliko je mogla; osobito je nastojala biti na molitvi i drugim  sastancima zajednice. Kako je vrijeme odmicalo, njezine su snage slabjele, bila je sve nemoćnija. Teže je komunicirala, a kad bismo ju upitali kako je, uvijek je odgovarala: „Kako Bog hoće.“ Bivala je sve tiša, dok nije posve izgubila glas početkom srpnja 2021. Početkom kolovoza 2021. imala je moždani udar te je mjesec dana bila u bolnici u Varaždinu u potpunoj komi, a zatim je premještena u bolnicu u Novom Marofu, gdje je i preminula.

Kamo god je bila premještana, s. Katarina je spremno i s povjerenjem prihvaćala svoje poslanje. Njezina prisutnost i znakovi pažnje i ljubavi prema sestrama i svima s kojima se susretala bili su njezin apostolat. Uvijek se isticala brigom za svaku sestru, za zajednicu i kuću u kojoj je živjela. Unatoč zdravstvenim poteškoćama koje su je pratile kroz život, davala je svoj doprinos kako i koliko je mogla.

Sprovodni su obredi slavljeni 9. prosinca 2021. na groblju u Ivancu i pokopana je u grobnicu Klanjateljica, a misa zadušnica u kapelici samostana Marije Suotkupiteljice u Ivanečkom Vrhovcu. Sprovod i misu zadušnicu predvodio je vlč. Kristijan Stojko, župnik Župe svete Marije Magdalene u Ivancu, uz sudjelovanje fra Stipe Karajice, rođaka s. Katarine i župnika Župe Blažene Djevice Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici (Zagreb).

Draga s. Katarina, zahvaljujemo Gospodinu za dar tvoga života i poziva u našu zajednicu. Snagom svoje prolivene Krvi, On neka opere tvoju dušu i primi te u svoje kraljevstvo.

Počivaj u miru Božjemu.

Klanjateljice Krvi Kristove, Regija Zagreb

Prethodni članakULAZAK U POSTULATURU
Sljedeći članakPOKOPANA S. KATARINA VUJEVA