DON ANTUN PALIĆ PROSLAVIO 50. OBLJETNICU SVEĆENIŠTVA U IVANEČKOM VRHOVCU

905

Krist u evanđelju 13. nedjelje kroz godinu govori svojim apostolima kako će pronaći istinski život jedino ako ljube njega iznad svega i spremno nose svoj križ. U istom odlomku poziva zajednicu svojih vjernika na gostoljubivost i prihvaćanje njegovih poslanika.

U duhu navedenih evanđeoskih riječi svoju zahvalu Bogu za 50 godina svećeničkog služenja izrekao je don Antun Palić, salezijanac, dušobrižnik zajednice sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, za vrijeme svete mise u 9.00 sati. Don Ante je zbog zdravstvenih razloga i trenutne situacije pandemije korona virusa odlučio svoj veliki jubilej proslaviti u zajednici Klanjateljica u kojoj već 7 godina boravi i služi Kristu u sestrama i vjernicima koji se okupljaju u samostanskoj kapelici.

Iskrene čestitke i zahvalu za njegovo svećeničko služenje slavljeniku su uputile sestre i okupljeni vjernici. U srdačnom i toplom govoru istaknuta je don Antina jednostavna, nenametljiva, ali topla i radosna prisutnost. Zahvalili su mu za svakodnevno naviještanje Božje riječi i lomljenje euharistijskog kruha te osobito za strpljivo i neumorno slavljenje sakramenta pomirenja u kome don Antun uvijek naglašava veličinu Božjega milosrđa.

Don Antun je na kraju slavlja svima prisutnima, a osobito sestrama zajednice, zahvalio za ljepotu zajedničkog života te istaknuo kako se pred kraj svoga života u zajednici sestara osjeća sigurno i zaštićeno.

Slavlje je nastavljeno u radosnom zajedništvu za nedjeljnim ručkom u sestarskoj blagovaonici.

Zahvalni Gospodinu za dar života i svećeništva našeg don Ante, molimo za njega Božji blagoslov i snagu za svaki nadolazeći životni korak.

Ivana Husnjak
Ivanečki Vrhovec, 28. 6. 2020.

Prethodni članakOBLJETNICA KANONIZACIJE SVETE MARIJE DE MATTIAS (2003.-2020.)
Sljedeći članakDON ANTUN PALIĆ PROSLAVIO 50. OBLJETNICU SVEĆENIŠTVA U IVANEČKOM VRHOVCU