SLAVLJE PRVIH REDOVNIČKIH ZAVJETA

2448

U nedjelju, 15.  rujna 2019., u samostanskoj kapelici u Ivanečkom Vrhovcu (Ivanec) za vrijeme svečanog euharistijskog slavlja u 11 sati, koje je predvodio biskup mons. Josip Mrzljak u suslavlju s desetoricom svećenika, prve redovničke zavjete u Družbi Klanjateljica Krvi Kristove  položile su s. Ivana Milićević i s. Kristina Vuković.

Uz župnika i vjernike ivanečke župe te 80-tak sestara Klanjateljica Krvi Kristove, u  slavlju su sudjelovali roditelji slavljenica, ostali članovi njihovih obitelji, rodbina i prijatelji. Svečano euharistijsko slavlje uzveličao je i zbor vjernika pod ravnanjem sestre Adeline Kovačević i uz orguljsku pratnju sestre Blanke Šturm.

Odgovarajući u vjeri na poziv koji im je Bog uputio po krštenju, s. Ivana i s. Kristina su izrekle riječi svoga zavjetovanja u prisutnosti regionalne poglavarice sestre Ana Marije Antolović. Potom su kao znak redovničke posvete primile koprenu, lančić sa srcem i križićem kao znak pripadnosti Družbi Klanjateljica Krvi Kristove te Konstitucije po kojima će živjeti svoje privremen zavjete u zajednici.

Radosno zajedništvo uz srdačne čestitke slavljenicama nastavilo se u prirodnom okruženju  samostana.

Redovnička zajednica sestara Klanjateljica Krvi Kristove osjeća se obdarena životom novih članica te zahvaljuje Bogu što s nadom može gledati u budućnost. Neka Gospodin svojim blagoslovom prati sestru Ivanu i sestru Kristinu u njihovim novim poslanjima.

s. Vesna Abramović
16. 9. 2019.

Prethodni članakSUSRET POGLAVARICA ZAJEDNICA I REGIONALNE UPRAVE
Sljedeći članakSLAVLJE PRVIH REDOVNIČKIH ZAVJETA