PREDSTAVLJENA KNJIGA SESTRE MIRJANE JURANOVIĆ O VREDNOTI REDOVNIČKOG ZAJEDNIŠTVA

1133

Knjiga sestre Mirjane Juranović „Vrednota redovničkoga zajedništva u hrvatskim i bosansko-hercegovačkim redovničkim zajednicama od Drugoga vatikanskoga sabora do 2016.“ predstavljena je 29. siječnja 2019. u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Slavko Slišković  , OP, potpredsjednik Hrvatske redovničke konferencije, prikazao je prva tri poglavlja knjige, a prof. dr. sc. s. Valerija Kovač iz Družbe sestara franjevki od Bezgrješne iz Šibenika, dala je prikaz četvrtog i petog poglavlja ističući da peto poglavlje donosi opširno i metodološki besprijekorno empirijsko istraživanje provedeno metodom fokus grupe i metodom osobnog intervjua.

Prof. dr. Stjepan Baloban, mentor u izradi ove doktorske disertacije, naglasio je važnost teme  i rezultata istraživanja što je prepoznala i Kršćanska sadašnjost koja je knjigu objavila.

Svečanosti predstavljanja nazočile su sestre Klanjateljice Krvi Kristove zajedno sa svojom regionalnom poglavaricom sestrom Ana Marijom Antolović, predsjednicom Hrvatske redovničke konferencije, zatim redovnice i redovnici drugih redovničkih zajednica, direktor Kršćanske sadašnjosti dr. sc. Stjepan Brebrić, prof. dr.sc. Tonči Matulić, predstavnici medija, obitelj i prijatelji sestre Mirjane te brojni drugi zainteresirani.

Obraćajući se nazočnima na kraju, autorica s. Mirjana Juranović izrazila je zahvalnost svima koji su imali udjela u etapama koje su dovele do ovoga trenutka.

Program je obogatila Sanja Čanžar glazbenom izvedbom pjesama Milost, Kao košuta i Fala,  koju su na kraju svi prisutni zajedno otpjevali.

Program predstavljanja vodio je don Anton Šuljić, pomoćnik direktora Kršćanske sadašnjosti.

s. Vesna Abramović
Zagreb, 30. 1. 2019.