MARTINA I BILJANA PRIMLJENE U POSTULATURU 

1525

U predvečerje 4. travnja 2019., u Kući formacije u Zagrebu, Vinobreška 16, pripravnice Martina Bukarica i Biljana Kostić primljene su u postulaturu, sljedeći korak na putu početne formacije u Družbi Klanjateljica Krvi Kristove.

U procesu razlučivanja Božjeg poziva u redovnički život pratila ih je s. Danijela Anić, odgojiteljica pripravnica i postulantica, u zajedništvu sa sestrama formativne zajednice. Toga dana članice Vrhovne uprave susrele su se s pripravnicama i novakinjama te s njihovim odgojiteljicama.

U nazočnosti Vrhovne uprave, zajednice sestara, odgojiteljica i novakinja, regionalna  poglavarica s. Ana Marija Antolović prigodnim je obredom primila Martinu i Biljanu u postulaturu, a one su izrazile svoju radost i spremnost nastaviti put formacije u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove.

Nakon molitve Večernje koju su animirale novakinje i postulantice, nazočnima se obratila i vrhovna poglavarica s. Nadia Coppa. Podsjetila je na želju svete Marije De Mattias, koju je ona stavljala na srce prvim sestrama, a to poručuje i nama danas: „Budite jedno srce i jedna duša“!

Ovaj blagoslovljeni dan završen je radosnim druženjem i zajedničkim blagovanjem.

M.P.&V.A.
Zagreb, 5. 4. 2019.

Prethodni članakMARTINA I BILJANA PRIMLJENE U POSTULATURU 
Sljedeći članakHODOČAŠĆE REDOVNICA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE S KARDINALOM JOSIPOM BOZANIĆEM U KRAŠIĆ