KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE KROZ BIBLIODRAMU

1407

U subotu, 30. ožujka 2019., u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održana je cjelodnevna duhovna obnova za mlade kroz bibliodramu, koju je vodila s. Zdravka Leutar.

U vremenu korizme, kada naše srce posebno traži mir i poniznost, lijepo je otisnuti se od svakodnevne rutine te pronaći vrijeme odmora i upoznavanja novih ljudi. Kada se teže nosimo s teretom svakodnevlja, potrebno je “napuniti baterije”, a to možemo jedino u traženju Ljubavi, u pronalasku onog čemu svako ljudsko srce teži. Tako se kroz Božju riječ iz koje izvire Ljubav, zajednica mladih ljudi željela napuniti mirom i poniznosti za susret s Kristom.

“Ustat ću i poći Ocu svom.” (Lk 15,18), prekrasna je Isusova prispodoba o izgubljenom sinu i milosrdnom Ocu, otvorena za razmatranje i upoznavanje sebe. Svatko od nas se može pronaći i u starijem i u mlađem sinu. Svi smo mi ponekad lutalice. Život nam je ispunjen prkosom i povratkom, zlom i popravkom, a istovremeno nam treba više ljubavi kad na vratima crkve, doma ili vlastitog života vidimo povratnike jer je iskustvo raskajanog povratka dio i našeg življenja. Zato je razmatranje baš ove prispodobe kroz bibliodramu bilo znakovito, duboko i snažno.

U poslijepodnevnim satima, kao vrhunac duhovne obnove i susreta s Kristom, susreta s milosrdnim Ocem, izvorom Ljubavi, slavili smo sakrament pomirenja i euharistije kojeg je predvodio velečasni Petar Mlakar.

Nakon euharistije ponovno smo se zajedno okupili i vrednovali susret. Zanimljivo je bilo slušati dojmove sudionika i sudionica ovog susreta, koji su izrazili zadovoljstvo, ispunjenost i radost u zajedničkom druženju i razmatranju Božje riječi.

Zato, čovječe, kada ti se umori korak, korakni prema raspelu i slušaj kako ti govori: “Sve Moje, tvoje je.”

Jer kada Ljubav upoznaš, zavoljet ćeš Ju.

Antonija Radosoljić
Split, 31. 3. 2019.