KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE KROZ BIBLIODRAMU

1588

U subotu, 30. ožujka 2019., u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održana je cjelodnevna duhovna obnova za mlade kroz bibliodramu, koju je vodila s. Zdravka Leutar.

U vremenu korizme, kada naše srce posebno traži mir i poniznost, lijepo je otisnuti se od svakodnevne rutine te pronaći vrijeme odmora i upoznavanja novih ljudi. Kada se teže nosimo s teretom svakodnevlja, potrebno je “napuniti baterije”, a to možemo jedino u traženju Ljubavi, u pronalasku onog čemu svako ljudsko srce teži. Tako se kroz Božju riječ iz koje izvire Ljubav, zajednica mladih ljudi željela napuniti mirom i poniznosti za susret s Kristom.

“Ustat ću i poći Ocu svom.” (Lk 15,18), prekrasna je Isusova prispodoba o izgubljenom sinu i milosrdnom Ocu, otvorena za razmatranje i upoznavanje sebe. Svatko od nas se može pronaći i u starijem i u mlađem sinu. Svi smo mi ponekad lutalice. Život nam je ispunjen prkosom i povratkom, zlom i popravkom, a istovremeno nam treba više ljubavi kad na vratima crkve, doma ili vlastitog života vidimo povratnike jer je iskustvo raskajanog povratka dio i našeg življenja. Zato je razmatranje baš ove prispodobe kroz bibliodramu bilo znakovito, duboko i snažno.

U poslijepodnevnim satima, kao vrhunac duhovne obnove i susreta s Kristom, susreta s milosrdnim Ocem, izvorom Ljubavi, slavili smo sakrament pomirenja i euharistije kojeg je predvodio velečasni Petar Mlakar.

Nakon euharistije ponovno smo se zajedno okupili i vrednovali susret. Zanimljivo je bilo slušati dojmove sudionika i sudionica ovog susreta, koji su izrazili zadovoljstvo, ispunjenost i radost u zajedničkom druženju i razmatranju Božje riječi.

Zato, čovječe, kada ti se umori korak, korakni prema raspelu i slušaj kako ti govori: “Sve Moje, tvoje je.”

Jer kada Ljubav upoznaš, zavoljet ćeš Ju.

Antonija Radosoljić
Split, 31. 3. 2019.

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE KROZ BIBLIODRAMU
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE