GOZBA LJUBAVI U BREZOVICI

827

Još jedna ‘Gozba ljubavi’ organizirana je u subotu 30. studenoga 2019. u Caritasovom domu „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici. Već tradicionalni susret okuplja i privlači nove goste. Susret je to s djecom i za djecu s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Promiče dostojanstvo osobe bez obzira na teškoće, vrstu i težinu invaliditeta.

Euharistiju je predslavio vlč. Krešimir Žižek, kapelan u župi Sv. Leopolda Mandića, Voltino. U propovijedi se osvrnuo na liturgijska čitanja o blagdanu sv. Andrije te naglasio da nam je u svoje mreže potrebno ‘loviti’ dobro i dobrotu, a ostavljati mrežu u kojoj je grijeh i ono što ne priliči kršćanima. Svečanosti euharistije doprinio je slavljenički tim Ruah. Pjesmom su animirali sve sudionike euharistije, a djeca su svoju radost izražavala pljeskom i pokretima tijela.

Prije početka zabavnog programa prisutne je pozdravila i svoju radost susretom izrazila nova voditeljica Kuće, Suzana Horvat Kutle. Voditeljica razvoja programa Zaklade „Marija De Mattias“ i organizatorica susreta, s. Cecilija Milković obratila s posebno djeci: „Mi smo ovdje jer vas volimo, jer ste vrijedna Božja djeca, zaslužujete našu brigu i poštovanje“. Pojasnila je kako je „danas manji broj školske djece s nama zbog štrajka, ali unatoč svemu, mi ćemo uživati u zajedništvu i druženju“.

Zabavni program su vodile studentice Antonia i Terezija Žagar. Opuštenost i vedrinu, kojom su predstavljale goste i vodile program, prenijele su na sve prisutne. Domaćini su izveli igrokaz u kojemu „Mali kuhar“ miješa sastojke kako bi pripremio potreban specijalitet – LJUBAV. Umiješao je radost, strpljivost, dobrotu, vjeru….., a svaki ‘sastojak’ nosili su pojedinačno iz skupine i stavljali u ‘kuharov lonac’.

Istu temu je nastavio Mato Horvat iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava recitirajući pjesmu A. Branka Šimića „Opomena“. Radost potrebnu za ljubav darovali su svojim nastupom štićenici iz Kuće „Sv. Vinko Paulski“ u Oborovu. Izveli su tri pjesme o Božiću.

Uz pjesmu poziva došao je sv. Nikola kojega je predstavljala s. Tomislava Ćavar. Animirajući goste i djecu sv. Nikola je podijelio svima darove, koje je pripremila Zaklada „Marija De Mattias“. Uz peciva i slastice donirane iz pekarnice PanPek nastavljeno je druženje i međusobno upoznavanje.

C.M.
Zagreb, 3. prosinca 2019.

Prethodni članakDOĐI, GOSPODINE ISUSE!
Sljedeći članakGOZBA LJUBAVI U BREZOVICI