DANI OTVORENIH VRATA – DANI ZAJEDNIŠTVA

1662

Dani otvorenih vrata tj. dani zajedništva pod geslom „Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! (Iv 6,68)“održani su samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Vinobreška 16, od 10. do 12. svibnja 2019. pod vodstvom sestre Danijele Anić. U programu dana  zajedništva sudjelovale su dvije postulantice i četiri djevojke koje istinski traže svoj put oslanjajući se na Božju riječ.

Susret smo započele molitvom i krunicom Krvi Kristove u petak popodne, a navečer je uslijedilo i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom..

U subotu ujutro započele smo dan svetom misom u župnoj crkvi sv. Ivana Boska i molitvom Jutarnje u kapelici sestara Klanjateljica. Nakon molitve upoznale smo se i s ostalim sestrama u zajednici na zajedničkom doručku.

Slijedio je rad sa sestrom Danijelom i rad u grupama u kojem smo iščitavale Božju riječ i Papinu poruku za Nedjelju Dobrog Pastira. Naglasak je bio na pozivu i onom što mu prethodi, našim odlukama i Božjim obećanjima. Zajedno sa sestrama pripremale smo ručak u radosti i druženju. Bilo je sunčano i toplo te smo nakon ručka sjedile u vrtu uz kavu i razgovarale o vlastitim obiteljima i drugim temama.

Nakon popodnevne molitve krunice i Večernje nas šest se uputilo na koncert Progledaj srcem u dvoranu Arena Zagreb. Srele smo drage ljude i u veselom iščekivanju odbrojavale vrijeme do početka tog slavlja Božje veličine i milosti. Više od 18 tisuća ljudi zajedno je slavilo Krista i njegovu otkupiteljsku ljubav.

Nedjelju Dobrog Pastira započele smo zajedničkom molitvom u kapelici. U dopodnevnom radu, kroz osobnu molitvu, oslonjene na Božju riječ, dublje smo razmatrale pitanje poziva i odgovora na njega.

Na ovom trodnevnom iskustvu primile smo zaista mnoge milosti, kako kroz molitvu i razmatranja, tako i u razgovorima i radu sa sestrama. Primile su nas otvorenog i punog srca te smo doživjele djelić njihove svakodnevice i služenja Gospodinu, koji ima riječi života vječnoga.

Ana Perić
14. 5. 2019.

Prethodni članakDANI OTVORENIH VRATA – DANI ZAJEDNIŠTVA
Sljedeći članakSJEĆANJE NA KANONIZACIJU UTEMELJITELJICE