U ISUSOVOJ DOMOVINI

1941

U Svetu Zemlju, Isusovu domovinu, hodočastilo je dvanaest sestara Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, u dva ovogodišnja termina koja je ponudila Hodočasnička agencija „Kraljica Mira“ iz Zagreba: 16. – 23. listopada i 13. – 20. studenoga 2018. U studenom su hodočastili i članovi Zajednice Krvi Kristove iz Podsuseda.

Vodiči hodočasničkih grupa bili su fra Božo Lujić (u listopadu) i fra Tomislav Glavnik (u studenom), koji su svim hodočasnicima omogućili nezaboravna iskustva i doživljaje u susretu  s  povijesnim, kulturnim i duhovnim blagom Izraela i Palestine.

Snažnu Božju prisutnost doživjeli smo na svetim mjestima Isusova rođenja, djetinjstva i života, muke, prolijevanja Krvi, smrti i uskrsnuća… Teško je riječima opisati sve što smo proživjeli u tim danima u Betlehemu, Jeruzalemu, Nazaretu, Galileji…. Ovo hodočašće je vrhunac svih hodočašća. Povratak u stvarnost gleda se drugim očima, srcem i dušom. Jednostavno, čovjek više nije isti.

A.D. & V.A. / Zagreb, 27. 11. 2018.

 

ZAHVALNOST NAKON HODOČAŠĆA

Želim biti jedna od onih koje su se vratile i zahvalile… Kako vrijeme polagano odmiče od mog nezaboravnog posjeta Svetoj Zemlji, to mi se nekako sve više izoštravaju i približavaju pojedina mjesta, slike i događaji koje sam tamo mogla vidjeti, sresti i doživjeti.

Pitam se, kako izreći neizrecivo, kako pojmiti nepojmljivo, kako se diviti onome što nadilazi ljudske osjećaje i poimanja. Poput Marije pohraniti u svoje srce i o tome razmišljati.

Mogu reći da mi je ovo velika pomoć za čitanje i razumijevanje Svetoga Pisma. Sve mi je tako blizu i prisutno.

Molila sam i zahvaljivala Bogu za sve i svakoga, za njegov lijepi poredak stvari, za one kojima me je uputio i koji su u mom srcu i mislima. Susresti Boga u tišini i vlastitoj pustinji srca i to licem u lice, ništa ljepše od toga. I rekoh: „na tvoju riječ Gospodine, na tvoju riječ prihvaćam proces osobne preobrazbe, na tvoju riječ želim otkrivati Božju dinamičnost u sebi i svijetu.“

Molila sam ga da mi on pomogne ono što ja sama ne mogu i ne razumijem, a to je birati prave i čvrste niti od kojih bih mogla tkati čvrsto platno za preostali tijek moga života…

Zahvaljujem dragom Bogu i svima koji su mi omogućili doživjeti neizrecivo bogatstvo milosti Božje.

M. Č.
29. 10. 2018.

Prethodni članakU ISUSOVOJ DOMOVINI
Sljedeći članakKONCERT U ŽUPNOJ CRKVI SVETE ANE – BJELOVAR