ADVENTSKE DUHOVNE OBNOVE ZA DJECU I MLADE U IVANCU

1186

Adventska duhovna obnova za srednjoškolce i studente održana je u subotu, 22. prosinca 2018., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, a odazvali su se mladi iz Ivanca, Lepoglave, Margečana, Golubovca, Višnjice i Klenovnika. Tema duhovne obnove bila je Evo, stojim na vratima i kucam, a animirale su je sestre Ivana Husnjak i Laura Cukar.  

Sudionici su tijekom poslijepodneva imali priliku razmišljati na temelju Božje riječi iz Knjige Otkrivenja (Otk 3, 14-20) na koje sve načine Bog kuca na vrata njihova srca kako bi Mu ih što spremnije mogli otvoriti ovoga Božića i dopustiti da se On u njima još dublje nastani.

Vrhunac duhovne obnove bio je susret s Gospodinom u euharistijskom klanjanju, sakramentu pomirenja i euharistijskom slavlju kojeg je predslavio vlč. Mišel Kovačević, kapelan u Ivancu, u koncelebraciji s don Antom Palićem. Vlč. Mišel pozvao je mlade da proslave Kristovo rođenje po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju koja je rođenje svoga Sina dočekala spremna srca, veličajući Božja djela u svome životu.

Susret je završen uz veselo druženje i slasne palačinke sestre Ruže Bosankić.

Adventska duhovna obnova održana je i za učenike osnovne škole (4. – 7. razred) u subotu, 15. prosinca, na koju su se odazvali vjeroučenici iz Salinovca i Lepoglave.

s. Laura Cukar
Ivanec, 23. 12. 2018.

Prethodni članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA U SARAJEVU
Sljedeći članakADVENTSKE DUHOVNE OBNOVE ZA DJECU I MLADE U IVANCU