SUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE 

1335

U samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održan je 27. listopada 2018. susret voditelja Zajednica Krvi Kristove. Susret kojemu je nazočilo 30-tak sudionika iz 20-tak Zajednica, organizirale su i animirale članice Povjerenstva za zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene. Nakon uvodne molitve, pozdrav i riječi dobrodošlice uputila je s. Augustina Barišić, predsjednica Povjerenstva, te predstavila dnevni red.

Uslijedilo je izlaganje sestre Marije Pranjić, koje je ujedno bilo i uvod u rad u skupinama. Pojasnila je svrhu i posebnost ovoga susreta kao i susreta koji nam još predstoje, a to je vrednovanje zajedničkog hoda vjernika laika, članova Zajednica Krvi Kristove i sestara Klanjateljica krvi Kristove te planiranje za budućnost, kako bismo sve više rasli u zajedništvu i istinski živjeli duhovnost Krvi Kristove.

Rad u skupinama temeljio se na pitanjima koja su potaknula vrednovanje uloge voditelja Zajednice Krvi Kristove, preispitujući zajednički hod u izgradnji zajedništva i uzajamne suradnje između Klanjateljica Krvi Kristove, ASC pridruženih članova i Zajednica Krvi Kristove. Razgovaralo se o idejama za budućnost, o poteškoćama na koje nailaze voditelji u svom djelovanju kao i o prijedlozima za njihovo rješavanje.

Nakon dopodnevnog rada svi su sudionici sudjelovali u svetoj misi koju je slavio  dominikanac fr. Marko Dokoza u samostanskoj kapelici Krvi Kristove. Orguljskom pratnjom je s. Domagoja Ljubičić pridonijela ljepoti misnoga slavlja.

Nakon podnevne stanke, nastavljen je rad izvještajima iz skupina. Rezultati očituju zauzeti rad svih sudionika, a ostvarenje iznesenih ideja i konkretnih prijedloga unijet će novost u izgradnji zajedništva i zajedničkom hodu.

S. Mara Matijević, s. Ivana Husnjak i s. Vesna Abramović obradile su rezultate rada koji su tijekom mjeseca listopada pristigli iz zajednica Krvi Kristove te su ih u sažetom obliku predstavile nazočnima. I to je bio jedan spektar razmišljanja koja su plod otvorenog razgovora voditelja s članovima Zajednica o njihovu životu i djelovanju, o življenju duhovnosti Krvi Kristove te prijedlozima za poboljšanje kvalitetnije izgradnje zajedništva i suradnje sa sestrama.

Prije samog završetka susreta, s. Augustina je sudionicima iznijela razne informacije i značajne datume. Završnu molitvu pripremila je i predvodila s. Bogoljuba Jurič.

s. Vesna Abramović
Zagreb, 29. 10. 2018.

Prethodni članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE 
Sljedeći članakS. KAROLINA MILJAK PRIMILA PRIZNANJE ZA PREDANI RAD S ROMIMA