90 GODINA PRISUTNOSTI KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE U KARLOVCU

1825

U nedjelju, 4. veljače 2018., proslavili smo 90 godina prisutnosti sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Karlovcu. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dekan preč. Dražen Karačić. Misu je svojoj pjesmom animirao župni zbor Cor Jesu pod vodstvom sestre Antonije Topalović.

Župnik je u homiliji naglasio vrijednost redovničke zajednice u našem gradu. Časne sestre su ponajprije duhovne majke. Svojom poniznom molitvom, nesebičnom ljubavlju i pomaganjem potrebitima neprestano daruju svoje živote za bližnje. Devedeset godina je zapravo životni vijek čovjeka. A naše sestre su prisutne u Karlovcu upravo jedan životni vijek kroz koji su učinile puno, prisutne su u dvije župe: Švarča i Novi centar. Bile su uz narod u najtežim vremenima, u komunizmu i Domovinskom ratu.

Zajednica u Karlovcu osnovana je 1928. godine te do 1945 godine glavni apostolat sestara bio je rad u pučkoj kuhinji i vođenje dječjeg vrtića. Godine 1960. dobročiniteljica je poklonila sestrama kuću u Karlovcu u kojoj otvaraju radionicu i prodavaonicu ručnih radova. Od 1999. godine sestre žive u novoj kući gdje je kapelica posvećena Duhu Svetom. Danas sestre poučavaju vjeronauk u školi, vode župnu katehezu, animiraju liturgijska slavlja, vode crkvene zborove, rade u bolnici, animiraju zajednicu Krvi Kristove te izrađuju crkveno ruho.

Slavlju naših sestara Klanjateljica pridružile su se i sestre iz Zagreba. Nakon mise, druženje sestara i župljana nastavilo su u pastoralnom centru.

Zahvalni smo dragom Bogu na daru Klanjateljica Krvi Kristove u Karlovcu i želimo im još puno godina u našem gradu. Neka ih Gospodin blagoslovi i obilato nagradi!

Ines Štefančić
Preuzeto s Internet stranice www.presveto-srce-isusovo.hr

Prethodni članakSVETA MARIJA DE MATTIAS
– 4. veljače 2018.
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U ZADRU