MLADI IZ KUTINE U CENTRU „SANGUIS CHRISTI“

2135

Mladi iz Kutine, iz župe Blažene Djevice Marije Snježne, boravili su od 27. srpnja do 3. kolovoza 2017. u Centru „Sanguis Christi“ na Olibu.

Desetero mladih, šestero studenata i četvero srednjoškolaca, odlučilo je dio ljetnog odmora provesti na malo drugačiji način. Grupu je vodila i animirala s. Olivera Šapina, a tema susreta bila je “Po Mariji k Isusu”. Jedan dan susret je animirao Karlo Rapljan, animator u župi BDM Snježne.

Svaki dan započeo je molitvom Časoslova nakon čega je slijedila kateheza koja je bila poticaj za osobni susret i promišljanje nad riječju Božjom. U njoj smo u različitim prigodama susreli Mariju i učili od nje kako slijediti Isusa. Ona nam je bila primjer u Nazaretu kada je donijela odluku i izrekla svoj “Evo me”, potom u Ain Karemu kada je podijelila svoju radost s Elizabetom, ali i radovala se zbog Elizabete. Susreli smo Mariju i na Kalvariji kada je promatrala Isusa na križu i ponovno izrekla svoj “Evo me” prihvaćajući Božju volju, ali i prigrlivši Ivana za sina.

U popodnevnim satima molili smo krunicu, a večeri smo provodili dijeleći poticaje i spoznaje koje smo otkrivali tijekom dana. U nedjelju, umjesto kateheze, imali smo Lectio Divina. Dio ovog boravka na Olibu bilo je i klanjanje, ispovijed, sv. misa. Slobodno vrijeme bilo je prigoda za produbljivanje zajedništva kroz igru, pjesmu, šetnje, kupanje…

Vrijeme provedeno na Olibu bilo je milosno vrijeme za svakoga od nas.

s. Olivera Šapina
6. 8. 2017.

Prethodni članak9. LJETNI KAMP U CENTRU „SANGUIS CHRISTI“ NA OLIBU
Sljedeći članakREDOVNICA JANJA MARTINA KATOVIĆ DOBILA SPOR PROTIV OPĆINE GLAMOČ