POKRAJINSKI SUSRETI

1730

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb sudjelovale su na pokrajinskim susretima u studenom i prosincu 2017. koji su održani u Zagrebu, Ivancu, Banjaluci, Okučanima, Zadru, Zenici i Kongori.

Prema programu koji su pripremile članice Povjerenstva Redovitog regionalnog sabora i sudionice Vrhovnog sabora 2017., na pokrajinskim susretima sestre su vrednovale život i djelovanje svojih zajednica prema Zaključcima Prvog plenarnog zasjedanja Redovitog regionalnog sabora koji je održan 27.-29. siječnja 2017.

Sudionice Vrhovnog sabora Družbe koji je održan u Limi (Peru) 5.-28. srpnja 2017., pripremile su i prezentirale izvještaj o radu Sabora te nastanak i sadržaj Odredbi Vrhovnog sabora koje su tiskane i na hrvatskom jeziku.

U daljnjem tijeku susreta radilo se na poveznicama između Odredbi XXI. Vrhovnog sabora i Zaključaka Prvog plenarnog zasjedanja XXV. redovitog Regionalnog sabora. Dijeljenjem razmišljanja u skupinama i u plenumu stavljeni su naglasci na poveznice koje sestre smatraju osobito značajnima za Regiju i koje žele ostvarivati u sljedećem razdoblju.

Završetak pokrajinskih susreta okrunjen je svečanom Večernjom molitvom Crkve te čitanjem Proglasa Odredbi Vrhovnog sabora. Svaka sestra primila je primjerak Odredbi uz riječi: „Primi ove Odredbe i neka te Duh Sveti vodi u nastojanju da one zažive u tvome životu“.

s. Marija Bilanović i s. Vesna Abramović
Zagreb, prosinac 2017.

Banja Luka

Ivanec

Kongora

Miramarska (Zagreb)

Okučani

Zadar

Tuškanac (Zagreb)

Prethodni članakPOKRAJINSKI SUSRETI
Sljedeći članakPREDSTAVLJENA ZBIRKA PJESAMA MARTINE PEUNIĆ „BOJE TIŠINE“