X. LJETNE RADIONICE – PUTEVIMA MILOSRĐA

1332

Desetu godinu za redom učenici osnovne i srednje škole imaju priliku provesti vikend u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu.

Završetak školske godine, točnije vikend od 10. do 12. lipnja 2016., dvadeset i pet učenika nižih razreda osnovne škole obilježilo je duhovno–kreativnim radionicama u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu.

Raznovrsnim programom u bojama, oblikovanju, mozgalicama, pjesmama i pantomimi sudionici su radosno hodili putevima milosrđa otkrivajući Boga u Božjoj riječi i bližnjima. Stavljeni su pred izazov življenja djela milosrđa dijeleći zajedničke obroke i slastice, odričući se vlastite volje u korist zajedništva, poučavajući, tješeći i praštajući.

Zajedno s vjeroučiteljicama s. Melitom-Petrom Kraševac i s. Laurom Cukar obogaćivali su i euharistijska slavlja u samostanskoj kapeli. Prostrano samostansko dvorište, mir i zelenilo  pružili su svima dodatnu radost u molitvi, pjesmi i igri na otvorenom. Oni hrabriji, noćili su u samostanskom prostoru te tako iskusili atmosferu molitve i tišine. Mnogi su oduševljeno izrazili želju za ponovnim dolaskom.

s. Melita Petra Kraševac
Zagreb, 13. 6. 2016.

Prethodni članakTRIBINA – ŽELIŠ LI OZDRAVITI
Sljedeći članakS. ANĐELITA ŠOKIĆ U EUROPSKOM PARLAMENTU U BRUXELLESU