MOLITVENO BDIJENJE UOČI SVIH SVETIH – HOLYWIN

2045

S. Snježana Pavlović i s. Lucija Bijelić s puno ljubavi i kreativnosti potaknule su i osmislile molitveno bdijenje uoči svetkovine Svih svetih, Holywin – svetost pobjeđuje.

Bdijenje je održano u crkvi svete Terezije Avilske u Novoj Gradiški, s početkom u 20 sati. Crkva je bila osvijetljena lampionima od ulaznih vrata do oltara što je stvorilo lijep ugođaj. Okupljeni smo oko Isusa prisutnog u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje su animirali zbor „Glas radosti“ iz Okučana i zbor „Nebeski znak“ iz Nove Gradiške. Tijekom klanjanja tri osobe su uz pratnju gitare čitale meditativne tekstove iz života svete Katarine Sijenske, svete Marije De Mattias i svetog Ivana od Boga. Nakon toga, župni vikar vlč. Roko Ivanović molio je litanije Svih svetih i pročitao poticajne misli o svetosti.

Potaknuti ovim riječima približili smo se Izvoru svjetla, Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu kako bismo i mi postali svjetlo svojim bližnjima. Na simboličan način smo to pokazali tako da je svaka osoba pristupila do oltara, upalila lučicu na velikoj svijeći i položila je pred oltar. Posebni trenutci za svakog osobno. Bdijenje je završilo blagoslovom s Presvetim.

Nastavili smo susret u vjeronaučnoj dvorani gdje smo imali video projekciju o svecima i  na kraju druženje uz kolače, grickalice i piće. Svi smo bili ispunjeni i zadovoljni, radost na licima to pokazuje. Nastavit ćemo putem svetosti.

Sonja Lulić
Nova Gradiška, 31. 10. 2016.

Prethodni članakPEDESETA OBLJETNICA DJELOVANJA KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE U KUTINI
Sljedeći članakNA GROBOVIMA NAŠIH MUČENICA VJERE