DUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE U IVANCU

1743

U petak, 24. lipnja 2016., okupili smo se u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu na duhovno-kreativne radionice koje je vodila s. Marija Bilanović uz pomoć vjeroučiteljica Jakovice Velić i Ljiljane Mišak.

Tema radionica bila je „Sine, vrati se!“, a odnosila se na tekst Evanđelja po Luki, točnije na Isusovu prispodobu o izgubljenom sinu. Prispodoba nas je motivirala da razmislimo o sebi, svojim lutanjima i udaljenostima od Boga. Bilo je zanimljivo razmišljati o tome što bi se dogodilo, tj. kako bi postupio Otac, da se sin nije vratio kući. Zaključili smo da bi ga zasigurno pošao tražiti te smo se stavili u ulogu Oca koji traži svoga sina. U skupinama smo izrađivali letke, odnosno plakate u kojima smo crtali lik i opisivali izgled izgubljenog sina (kćeri), raspisivali nagradu za njegov pronalazak sve dok nam s. Marija nije ukazala da smo tražene osobe zapravo mi, a osoba koja nas traži je sam Bog. Time smo se stavili u ulogu izgubljenog sina (kćeri) i preispitali svoju savjest moleći oproštenje od Oca preko sakramenta ispovijedi.

Radionica nam je pomogla da doživimo Boga kao milosrdnog oca koji nas uvijek traži i čeka i koji nam uvijek prašta. Uza sve to imali smo slobodnog vremena za druženje i igru.

Posljednjeg dana, u nedjelju, izrađivali smo križ od šibica koji će nas, kad god ga pogledamo,  podsjećati na ove dane i na to da se uvijek možemo vratiti Ocu nebeskom koji nas traži i čeka…

Lara Bubnjar (6. razred)
Ivanečki Vrhovec, 27. 6. 2016.

Prethodni članakLJETNE RADIONICE ZA MLADE U IVANCU
Sljedeći članakSVETKOVINA PREDRAGOCJENE KRVI GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA