S. MIROSLAVA IVANKO SE PRESELILA U VJEČNU DOMOVINU

2051

S. Miroslava Ivanko, iscrpljena teškom bolešću, blago je u Gospodinu preminula 7. kolovoza 2015. u 9.55 u samostanu u Ivanečkom Vrhovcu, u prisutnosti zajednice sestara koje su uz nju danonoćno bdjele nakon povratka iz bolnice. Navršila je 62 godine, od kojih je 40 živjela kao Klanjateljica Krvi Kristove.

Anđa Ivanko rođena je 22. veljače 1953. u Uzdolu (Šćipe) kod Prozora (BiH) kao drugo dijete u obitelji Josipa i Janje rođ. Markić. Imala je 4 brata i dvije sestre. Sve sakramente primila je u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Uzdolu. Godine 1975. njezina obitelj preselila se u Ivankovo kod Vinkovaca.

Anđa je iz Uzdola došla 1970. u zajednicu Klanjateljica Krvi Kristove i tako odgovorila na Božji poziv koji je osjetila u svom srcu. Prve redovničke zavjete položila je 17. kolovoza 1975., a doživotne 15. kolovoza 1980.

S. Miroslava je kroz 40 godina redovničkog života s ljubavlju, nesebično i požrtvovno služila sestrama, Božjemu narodu, biskupima, svećenicima i redovnicima u: Banja Luci (trapistički samostan, biskupski ordinarijat, samostan Novi Nazaret), Prnjavoru, Kongori te Ivancu. Većinom joj je bilo povjereno poslanje kuharice i drugi poslovi u domaćinstvu. Svojim služenjem kroz 15 godina dala je značajan doprinos zajednici otaca trapista u samostanu Marija Zvijezda u Banja Luci, koji su uvijek imali posebno mjesto u njezinu sjećanju i molitvama.

S. Miroslava je bila skromna, samozatajna i vedra osoba. U bolesti je bila strpljiva i zahvalna, u radu marljiva. Pratila je aktualna događanja u Crkvi, svijetu i Družbi, a dok je bila u bolnici posebno se zanimala za novosti u svojoj zajednici.

Njezina prerana smrt ražalostila nas je, ali smo zahvalne Bogu za njezin život i doprinos poslanju Crkve i naše zajednice Klanjateljica.

Sprovodne je obrede 10. kolovoza u 13 sati na groblju u Ivancu predvodio vlč. Zoran Gložinić, župnik župe Ivanec. Sudjelovalo je 40-tak sestara Klanjateljica, nekoliko svećenika, njezine sestre i braća s obiteljima te vjernici koji se okupljaju u samostanskoj kapelici. Pokopana je u grobnicu Klanjateljica u Ivancu. Sv. misu zadušnicu u samostanskoj kapelici Marije Suotkupiteljice u Ivanečkom Vrhovcu predslavio je vlč. Gložinić uz suslavlje don Antuna Palića i fra Duje Ljevara.

Draga s. Miroslava, nadamo se da ti je Gospodin darovao mjesto svjetlosti mira gdje nema boli koju si trpjela posljednjih mjeseci. Vječno se raduj sa svetom Marijom De Mattias i svima svetima! Ostat će nam u sjećanju tvoje nesebično služenje i sestrinska prisutnost s blagim smiješkom.

 Klanjateljice Krvi Kristove /V. A./
Ivanec, 11. 8. 2015.

Prethodni članakDOŽIVOTNI ZAVJETI S. LUCIJE BIJELIĆ
Sljedeći članakSLAVLJA KLANJATELJICA U REGIJI ZAGREB