SLAVLJA KLANJATELJICA U REGIJI ZAGREB

2950

U samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, 14. kolovoza 2015., tri sestre juniorke obnovile su svoje privremene zavjete, a tri sestre su slavile godišnjice svoje redovničke posvete.

Na završetku šestodnevnih duhovnih vježbi, misno slavlje u kapelici samostana predvodio je vlč. Zvonimir Badurina Dudić, uz koncelebraciju ivanečkog župnika vlč. Zorana Gložinića i don Antuna Palića (SDB). Uz regionalnu poglavaricu s. Ana Mariju Antolović, regionalnu savjetnicu s. Danijelu Anić te odgojiteljicu juniorki s. Bernardu Krištić, u slavlju su sudjelovale sestre zajednice i sudionice duhovnih vježbi.

Privremene redovničke zavjete obnovile su s. Ivana Husnjak, s. Laura Cukar i s. Sunčica Kunić. S. Irma Büllesbach zahvalila je Gospodinu za 75 godina, a s. Rafaela Milić i s. Anita Krištić za 50 godina vjernosti u redovničkom životu.

Prigodom ovogodišnje svetkovine Uznesenja Marijina na nebo, zahvalnost Gospodinu o 50-toj obljetnici svojih redovničkih zavjeta, izrazile su u mjestima gdje žive i djeluju i sljedeće sestre: s. Imelda Dolibašić, s. Tarzicija Medven, s. Ksaverija Petrušić, s. Benigna Zelenika i s. Helena Radman, a o 25-toj obljetnici s. Antonija Topalović i s. Mara Župarić.

Tako su Klanjateljice Krvi Kristove, na poseban način u Godini posvećenog života zahvalile za dar poziva i obnovile svoju vjernost Kristu.

s. Vesna Abramović
Zagreb, 15. 8. 2015.

Prethodni članakS. MIROSLAVA IVANKO SE PRESELILA U VJEČNU DOMOVINU
Sljedeći članakVELIKE IGNACIJANSKE DUHOVNE VJEŽBE U IVANCU