DOŽIVOTNI ZAVJETI S. LUCIJE BIJELIĆ

3101

S. Lucija Bijelić je u nedjelju, 9. kolovoza 2015., u crkvi sv. Mihovila Arkanđela u rodnoj župi Kopanice (BiH) položila doživotne redovničke zavjete, kojima se potpuno i zauvijek predala Gospodinu.

Svojom molitvom i nazočnošću slavlje su uz brojnu obitelj Bijelić uzveličali župljani te oko četrdeset sestara Klanjateljica Krvi Kristove.

Euharistijsko slavlje s obredom doživotnog zavjetovanja predslavio je Lucijin rođeni brat fr. Marko Bijelić, dominikanac, uz koncelebraciju župnika vlč. Marinka Filipovića i još četvorice svećenika. Fr. Marko je u homiliji osvjetljavao dar Božjega poziva te poželio da s. Lucija unatoč ljudskoj ranjivosti bude hrabra svjedokinja Isusove ljubavi.

Zavjete s. Lucije je u ime Crkve primila regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović.

Svečanost zavjetovanja dobila je uzvišenost i činom obilježavanja 50 godina zavjetovanja s. Benigne Zelenike, Lucijine bivše vjeroučiteljice, koja je na službi u susjednoj župi Vidovice.

Po završetku euharistijskog slavlja s. Ana Marija je u ime Regije Zagreb uputila s. Luciji riječi čestitke i molitvene podrške te također čestitala i zahvalila roditeljima jer su dopustili da njihovu roditeljsku ljubav i odgoj Gospodin okruni blagoslovom redovničkoga poziva njihove kćeri.

Zahvaljujemo Gospodinu za dar života s. Lucije i za dar njene duboke vjere kojom je prihvatila Kristov poziv da ga slijedi.

Čestitajući s. Luciji na doživotnom predanju Gospodinu molimo da ima hrabrosti prepustiti Gospodinu svoje putove i da se u Njega uzda jer On će sve voditi!

s. Tomislava Ćavar
9. 8. 2015.