S. KAROLINA MILJAK U PROVEDBI PROJEKTA ZA ROME

2151

U sklopu pastoralnog projekta Hrvatske biskupske konferencije za Rome pod nazivom Romska odgojna zajednica 30-tak romske djece sudjelovalo je u organiziranim aktivnostima od 26. lipnja do 2. srpnja 2015. na otoku Viru, u Dječjem odmaralištu „Cvrčak” Vir.

Romska odgojna zajednica specifičan je oblik odgojne, vjerske i obrazovne djelatnosti koji se organizira za djecu Rome u Hrvatskoj s ciljem interkulturalnog odgoja i obrazovanja, uz uvažavanje kulturne posebnosti Roma u pastoralnom djelovanju, u funkciji očuvanja nacionalnog identiteta Roma u Hrvatskoj.

S. Karolina Miljak, nacionalna ravnateljica za pastoral Roma u Hrvatskoj, zajedno s aktivnim laicima, posebno s prof. dr. sc. Nevenom Hrvatićem, neumorna je u provođenju tog projekta koji kroz 20-tak godina svoga postojanja pomaže razvoj generacija romske djece u Hrvatskoj.

Uz sestru Karolinu, voditeljicu programa, svoj doprinos ovom projektu kao suradnice i animatorice dale su s. Zvonimira Borščak i s. Ana Iveljić, koje djeluju u Zadarskoj nadbiskupiji, a pridružila im se i s. Maristela Hećimović.

U utorak 30. lipnja 2015. sudjelovali su u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu na svečanom misnom slavlju koje je predslavio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma.

IKA/V.A.&K.M.
Zagreb, 4. 7. 2015.

Prethodni članakPROSLAVA SVETKOVINE PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE U RIMU
Sljedeći članakMEĐUNARODNI SEMINAR U RIMU ZA ASC ODGOJITELJICE