FORMATIVNI SUSRET ZA VODITELJE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

1568

Voditeljice i voditelji Zajednica Krvi Kristove (ZKK) okupili su se na formativnom susretu u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100, 14. studenoga 2015., na blagdan sv. Nikole Tavelića prvog hrvatskog sveca. Susret je organiziralo Povjerenstvo za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene, a okupilo se 32 voditelja  ZKK  iz Hrvatske i BiH.

Sve prisutne pozdravila je s. Ancila Vukoja, predsjednica Povjerenstva, nakon čega je slijedila uvodna molitva. Ostatak prijepodnevnog rada vodila je s. Zdravka Leutar koja je održala  predavanje o temi „Važnost komunikacije u vodstvu i animiranju ZKK“. Nakon zanimljivog predavanja o komunikacijskim vještinama, slijedio je rad u grupama po 6-7 sudionika, a svaka grupa imala je u svojoj radionici po jednu ili dvije teme koje je morala obraditi i prezentirati ostalima. Bilo je zanimljivo slušati izvještaje.

U predavanju su naglašena obilježja koja bi trebali krasiti voditelje/voditeljice zajednica: kompetencije za voditelja, opća znanja komunikacijskih vještina, poznavanje duhovnosti Krvi Kristove, briga o osobnom i duhovnom rastu članova zajednice, duhovno i pastoralno praćenje svojih članova. Vodstvo zajednice bi trebalo biti pomoć članovima da žive karizmu Krvi Kristove, te uz to čuvaju i razvijaju zajedništvo s Crkvom, budu vjerni liturgijskom nauku Crkve.

Svetu misu slavi o je mladomisnik p. Stjepan Ivan Horvat, Misionar Krvi Kristove, koji je svakomu podijelio mladomisnički blagoslov.

U pauzi za ručak imali smo priliku bolje se upoznati.

U drugom dijelu susreta razgovarali smo o aktualnostima u životu i djelovanju naših zajednica, podijelili smo iskustva o sličnim ili istim problemima. Najčešći problem je  pronalaženje mjesta za okupljanje, jer nemaju svi mogućnost u sklopu župe koristiti prostor za molitvu i katehezu.

Predložena je mogućnost organiziranja duhovnih vježbi za članove ZKK i ASC pridružene, ako bude zainteresiranih.

Planira se hodočašće u Banja Luku 2. travnja 2016. povodom 150-te obljetnice prelaska sv. Marije De Mattias u vječnost, te bi se taj dan obilježio kao Dan Klanjateljica Krvi Kristove na kojem bi sudjelovali i članovi ZKK i  ASC pridruženi.

Planira se također i hodočašće u Rim, Acuto i Vallecorsu 26.-29. svibnja 2016. za članove i ostale koji se želi pridružiti, da bolje upoznamo putove sv. Marije De Mattias.

gđa Snježana Renić & s. Danijela Anić
Zagreb, 19. 11. 2015.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U DERVIŠIMA
Sljedeći članakPREMINULA JE S. DRAGICA MIJATOVIĆ