PREDSTAVLJANJE ZAKLADE MDM

1840

Nakon jutarnje mise i mise poldanice, s. Ljubica Radovac je predstavila župljanima župe Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu, rad Zaklade „Marija De Mattias“, koju su osnovale sestre Klanjateljice Krvi Kristove.

U svom jezgrovitom izlaganju, s. Ljubica se osvrnula na početak rada Zaklade, nastale 2007. godine, u vremenima velike nesigurnosti i potrebe za zaštitom najranjivijih društvenih skupina. Time je iznova rad sestara, čije je poslanje od osnutka Družbe da pomažu drugima provodeći u djelo osnovne postulate nadahnute djelom utemeljiteljice Družbe, svete Marije De Mattias, našao još jedan konkretni oblik. Ona je imala u srcu osjetljivost za potrebe siromašnih, pa se tako odlučila za gradnju škola i sirotišta te obvezala sestre da u svome djelovanju i darivanju budu konkretne.

Zaklada djeluje na različite načine – pomaže siromašnim studentima tako da je od osnutka dodijeljeno ukupno 60 stipendija; aktivno djeluje u socijalnoj integraciji djece i odraslih s poteškoćama, naročito kroz susrete Gozba ljubavi. Zatim, putem Zaklade osnovana je komuna za liječenje ovisnika koja je do sada primila 50 ovisnika, a isto tako provodi se program pod nazivom Dragi bližnji, u sklopu kojeg je osnovan Dom za starije i nemoćne u Okučanima.

S. Ljubica je pozvala sve nazočne da se uključe u rad i djelovanje Zaklade, bilo kao članovi Zaklade ili kao donatori te na taj način podupiru rad sestara i ostalih volontera, a o ostvarenjima Zaklade i načinu na koji su sredstva utrošena Zaklada redovito izvješćuje članove i javnost. Nakon toga s. Ljubica se svima zahvalila, zazvala na sve Božji blagoslov te pozvala one koji žele na učlanjenje.

Župnik, vlč. Dražen Karačić, posebno se zahvalio časnim sestrama koje djeluju u našoj župi, poručio im da i dalje ustrajno ostanu na svom putu posvećenom bližnjem u potrebi, te pozvao sve nazočne da ih u tome podrže.

Na poziv s. Ljubice svi nazočni odazvali su se i dali svoj prilog radu Zaklade, a zauzvrat su dobili u znak pažnje, neke od radova vrijednih ruku sestara i volonterki. (Branka Bakić)

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakHODOČAŠĆE STUDENTICA U MARIJU BISTRICU