KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

2012

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru, 29. ožujka 2014., u ozračju korizmenog vremena, održana je duhovna obnova za članove Zajednica Krvi Kristove koju su vodile sestre Klanjateljice Krvi Kristove, s. Mara Matijević iz Zagreba i s. Marija Pujić iz Kutine.

Duhovnoj obnovi nazočilo je oko 100 članova molitvenih zajednica iz Bihaća, Knina, Poličnika, Suhovara, Ražanca, Jovića, Rtine i Zadra.

Nakon uvodne molitve i pozdrava dobrodošlice župnika Belafuže don Anđelka Buljata i s. Rozarije Ćurić u ime svih molitvenih zajednica, pozdravima se pridružila i voditeljica duhovne obnove s. Mara Matijević te započela duhovnu obnovu pod motom Radujte se, našao sam svoju izgubljenu ovcu (Lk 15,1-7) – DOBRI PASTIR.

Video prezentacijom uvela nas je u duboko razmišljanje o Bogu kao dobrom pastiru kroz Ps 23 – Gospodin je pastir moj, u kojem je sadržana sva briga Oca koji bdije nad onima koji idu krivim putem i sva nastojanja da se vrate na pravi put i da hode pravim stazama u radosti života.

Slijedilo je čitanje odlomka iz Svetog pisma i promatranje slike o izgubljenoj ali i pronađenoj ovci koju pastir čvrsto drži na svojim ramenima, ozaren srećom koju dijeli s ostalima, te kaže „Radujte se sa mnom; našao sam izgubljenu ovcu“.

U tom trenutku svatko od nas, gledajući sliku prisjetio se svoje osobne izgubljenosti u nekom trenutku svoga života, kao i ponovni povratak ka Gospodinu, shvaćajući da je Gospodin dobar pastir koji se trudi oko nas da budemo bolji, da se brine za nas da ne skrenemo, da se raduje našem povratku, da nas nosi kad smo slabi, da nam oprašta kad se kajemo.

U drugom dijelu, nakon stanke i okrepe, razmatrali smo o Savezu s Bogom po otkupljenju Krvi Kristove, povezanosti snagom Božje ljubavi, svjedočenjem svojim životom i darivanjem sebe za dobrobit drugih.

Završni dio duhovne obnove bio je sat klanjanja prožet bogatstvom Božje riječi, molitvom, pjesmom i meditacijom, u zahvalnosti Bogu za ovu milost i radost zajedništva.

MOLITVA (prema slici dobrog pastira)

Gospodine, učini me dobrim pastirom koji traži izgubljene,
povezuje slomljena srca,
bolesne krijepi i jača,
sakuplja rasute,
iscrpljene podiže.

Gospodine, učini me dobrim pastirom.
Daj mi biti kruh, koji gladni međusobno dijele,
izvorom, iz kojega žedni piju,
svjetlom, koje svijetli onima što traže.

Gospodine, učini me svojim glasnikom mira
dugom u oluji,
zrakom nade, gdje nema izlaza.

Gospodine,
učini me dobrim pastirom,
koji daje život svojim prijateljima. Amen.

Prethodni članakSUSRET ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U NEDJELJU
Sljedeći članakPREDSTAVLJANJE ZAKLADE MDM